XS
SM
MD
LG

Održan žreb za Kup evropskih šampiona u atletici "B grupa"

Atletski klub „Crvena zvezda“ organizovaće Kup evropskih šampiona, B grupe, za atletičare i atletičarke, u subotu 28. maja 2011. godine. Takmičenje će u subotu 28. maja u 10 sati, na stadionu „Crvene zvezde“, svečano otvoriti Snežana Samardžić – Marković, ministarka omladine i sprota u Vladi Srbije i Petar Škundrić, predsednik Sportskog društva „Crvena zvezda“.

 Na konferenciji za medije, u ponedeljak 23.maja u prostorijama „Crvene zvezde“ žrebom su izvučeni brojevi klubova i formirane startne liste u svih disciplina.
- „Crvena zvezda“ je uvek bila primeran i uspešan domaćin velikih sportskih priredbi, turnira i takmičenja. U vremenu koje nije naklonjeno sportu, učinićemo sve da takmičenje bude organizovano na zadovoljavajućem nivou i da gosti Beograda iz 14 evropskih klubova ponesu pozitivne utiske. Oko sebe smo uvek okupljali sportske prijatelje i stvarali asove koji su u sportskom nadmetanju osvajali najsjajnije medalje i postizali svetske i evropske rekorde. Mi želimo da u perspektivi ponovimo ovakve naše uspehe, ali i svim našim sportskim prijateljima koji su došli na Kup evropskih šampiona u Beograd, želimo da ostvare svoje sportske ciljeve, želje i ambicije i da na našem terenu osvajaju bodove za svoj klub i obaraju lične, klupske, državne, evropske i planetarne rekorde. Ambicije AK „Crvena zvezda“ na ovom takmičenju su da ostanemo u grupi B, ako se ukaže prilika rado ćemo „napasti“ i prva dva mesta koja vode u elitnu grupu A. – rekao je, između ostalog Miodrag Jakšić predsednik Atletskog kluba „Crvena zvezda“.

Aktuelna juniorska evropska šampionka u bacanju koplja Tatjana Jelača, atletičarka „Crvene zvezde“, potvrdila je spremnost  i ženske i muške ekipe „Crvene zvezde“, da maksimalnim zalaganjem doprinesu što boljem plasmanu svoje ekipe.
- Verujem da ćemo moje koleginece i kolege i ja dostojno braniti boje „Crvene zveude“ i na uspešan način predstaviti srpsku atletiku i srpski sport uopšte. Prethodnih meseci lično sam dobro trenirala i očekujem dobar rezultat u svojoj disciplini. Na konferenciji su govorili i Zvezdini atletičari Emir Bekrić i kapiten Miloš Todosijević.

Takmičenje Kup evropskih šampiona, B grupe, za atletičare i atletičarke, će se održati na stadionu Crvene zvezde, u subotu 28.maja 2011.godine, u terminu od 10 do 17 sati. Pozivamo sve ljubitelje sporta i navijače „Crvene zvezde“ da dođu na Marakanu i podrše naše atletičare.

Klubovi učesnici Participating clubs

Klub-Club                                  Zemlja-Country          Kod-Cod     Takmič. broj-Bib num Muškarci B grup - Men senior B group

1.Jyvaskylan Kenttaurheilijat      Finska-Finland                     FIN                 

2.CA Montreuil                           Francuska-France                  FRA               

3.Clonliffe Harriers,Dublin         Irska-Ireland                          IRL                                                                                                                                                         4.Maccabi-Tel Aviv                    Izrael-Israel                            ISR                 

5.Phanos,Amsterdam                  Holandija-Netherland            NED                                                                            

6.l.G.Bern                                    Švajcarska-Switzerland         SUI               

7.Enka S,K,Istanbul                     Turska-Turkey                      TUR              

8.AK Crvena Zvezda,Beograd       Srbija-Serbia                        SRB              


Žene B grupa-Women senior B group

1AK Glasinac                             Bosna i Heregovina              BIH                 

2.CA Montreuil                          Francuska,-France                FRA                

3.Ferrybanka,A.C.                      Irska-Ireland                         IRL                               

4.Maccaci Rishon-Letzion          Izrael-Israel                          ISR                  

5..L.G.Bern                                  Švajcarska-Switzerland      SUI                  

6.Spartak,Dubnica nad Vahom   Slovačka-Slovakia               SVK                

7.AK Crvena Zvezda,Beograd   Srbija-Serbia                        SRB