XS
SM
MD
LG
14.07.2018 Administrator

Novi fudbalski priručnik iz pera Vladana Vićentijevića
Nakon tri godina fudbalska javnost će ponovo dobiti Priručnik za fudbalske sudije, trenere, instruktore i delegate. Publikaciju je pripredio Vladan Vićentijević, Instruktor suđenja I kategorije i bivši sudija sa znakom FIFA.
 
Foto: Vladan Vićentijević
 
Da li ima potreba bliže govoriti od Vladanu Vićentijeviću? Mislim da nema. Radi se o čoveku koji je ceo svoj život nesebično posvetio sudijama i suđenju. Radi se o pregaocu pred čijim, višedecenijskim radom se čovek mora duboko pokloniti. Vladan Vićentijević  je nastavio stopama Platona Rajinca i Konstantina Zečevića.
Na žalost u poslednjih nekoliko godina rad Vladana Vićentijevića kao da neće da prepoznaju oni koji bi to baš morali da rade. Ništa novo za naše prilike. Više volimo da se divimo tuđem pa makar bilo i loše, nego da cenimo svoje koje je dobro. Ipak, postoje i oni koje rad Vladana Vićentijevića interesuje, koji su svesni značaja posla kojeg ovaj neumorni vojnik sudijske oprganizacije obavlja i uloge koju ima u edukaciji svih onih koji se bave suđenjem.
 
Novi Priručnik, kao i svi prethodni koj su izašli iz pera Vladana Vićentijevića, ima za zadatak da približi problematiku suđenja, da komentariše Pravila fudbalske igre, odluke Međunarodnog BORD-a i obavezne odluke FSS uz Pravila fudbalske igre. U priručniku su pored komentara Pravila fudbalske igre, uz sve izmene i dopune za sezonu 2018/2019 godine, data pitanja i odgovori kao i instrukcije sudijama. Pored toga čitaoci će imati priliku da se upoznaju i sa novim tendencijama u savremenom suđenju sa posebnim osvrtom na praktičan vodič za članove sudijskog tima. Priručnik je priređena na preko 300 stranica kvalitetne štampe, a priređivač je obezbedio i saglasnost IFAB.
 
Duboko sam uveren da će novo izdanje Priručnika za sudije, trenere, instruktore i delegate zadovoljiti interes sudija, da će njegova sadržina poslužiti trenerima ali i igračima, kao i fudbalskoj javnosti, da se detaljnije upoznaju sa teorijiom Pravila fudbalske igre. Svakako da se radi o publikaciji koju toplo preporučujem, koju u svojoj biblioteci trebao da ima svako ko se suđenjem bavi.
 
Prema rečima priređivača priručnik bi trebao da ugleda svtlost dana za nekih desetak dana.

Preuzeto sa Bloga FUDBALSKI SUDIJA