XS
SM
MD
LG

Francuska prvi finalista Mundijala (video)

Fudbaleri Francuske pobedom nad Belgijom od 1:0,  plasirali su se u finale Svetskog prvenstva u Rusiji. Sutra drugo polufinale igraju Hrvatska i Engleska. 

 

Fudbaleri Franuske i Belgije igraće polufinale Svetskog prvenstva  u Sankt Peterburgu, a sudiće Andres Kunja iz Urugvaja. Francuzi nisu igrali finale Mundijala od 2006. Godine, a ova generacija Belgijanaca ima priliku da ispiše istoriju kao prvim tim iz ove države koji se plasirao u finale.  Ovo su sastavi:

Francuska (4-2-3-1): Loris – Pavar, Varan, Umtiti, Ernandez – Kante, Pogba – Mbape, Grizman, Matuidi – Žiru.

Belgija (3-4-2-1): Kurtoa – Aldervajreld, Kompani, Vertongen – Šadli, Felaini, Vitsel, Dembele - De Brujne, Azar – Lukaku.

 

Belgijanci su krenuli dosta ofanzivno i igralo se veoma blizu francuskog gola. Prvu šansu imao je Azar, no šutirao pored gola. Matuidi je uputio udraca ka golu, a ovog puta je Kurtoa bio na mestu, a već u sledećem napadu Azar je ponovo zapretio. Loris je fenomenalno odbranio šut Aldervajrelda. Loptu pored gola je uputio Žiru nakon ubačaja Pavara. Ubrzo je Pavar stvorio veliku šansu, ali je Kurtoa odbranio. 

Kao i u prvom poluvremenu Belgija je počela ofanzivnije. 

GOOOOOOOOOOOOOOOOOL!!!! Posle izvedenog kornera Umtiti je bio najbolji u skoku i pogodio za 1:0. 

 

Mbape je još jednom pokazao zašto je jedan od najboljih fudbalera na ovom šampionatu, ali Žiru nije iskoristio njegovu asistenciju.  Dembelea je zamenio Mertens. Očekivano nakon primljenog gola Belgija je krenula ka golu Francuske. Karasko je ušao umesto Felainija. Loris je  odbranio šut Vitsela. I Francuzi su uradili izmenu kada je Nzonzi zamenio Žirua, a odmah zatim je zbog povrede Toliso zamenio Matuidija. Batšuai je na kraju zamenio Čadlija.