XS
SM
MD
LG

Zašto FSS i dalje ćuti ?

Fudbalski savez Srbije odavno ne liči na ozbiljnu organizaciju. Greške su česte. U prošlosti ih je bilo a danas ih ima možda više nego ikad. Najveći problem našeg saveza nisu ni te greške. Najveći problem našeg saveza je to što niko nema petlju da izađe u javnost i obrazloži javnosti i navijačima neke stvari.

Foto: YouTube

Predsednik saveza je neko ko ima poprilično veliku slobodu. U organizaciji on može da donosi bilo kakvu odluku i to je konačna odluka. Međutim, pravi predsednik saveza će svaku svoju odluku obrazložiti i posle svakog neuspeha će izaći u javnost i reći neke stvari.

Desila se promena selektora, savez ne priča mnogo. Menja se kapiten, savez ćuti. Predsednik saveza kaže da je neuspeh ako se ne prođe grupa na Mundijalu, grupa se ne prođe, predsednik i dalje ćuti. Pa zar je toliko teško da se kažu neke stvari? Zašto Kokeza ćuti? Jasno je bilo zašto se nije govorilo prvih par dana po povratku iz Rusije o Mundijalu. Tragična smrt Bunjevčevića odložila je neke stvari što je i logično. Ali koliko će odložiti neke stvari? Koliko je normalno da odloži saopštenja saveza? Može par dana, ali od tada je prošlo 10 dana a savez ćuti!

Žalosno je što se koristi tragedija da bi se prikrile vlastite greške. Žalosno je što savez ovakve stvari koristi kako bi gurnu pod tepih vlastite greške i propuste. Koliko god mi mogli kritikovati Krstajića, nije on sam sebe postavio za selektora. Postavili su ga oni koji ćute i koji ne žele da preuzmu ogovornost za svoje greške.

Ćuteo je i Krstajić. Na stranu sad da li se slažemo sa njegovom taktikom i svim potezi, postoji veći problemi od samih tih poteza. To je ćutanje. Niti jedan svoj potez nije obrazložio. Čak i da je najlošiji potez na svetu ako bi ga obrazložio, bar bi imali uvid u njegove vizije. Ovako je o tome teško govoriti. Vidimo da se itekako mogu obrazložiti neke stvari. Sautgejt je obrazlagao zašto je pozvao baš ova 23 fudbalera i za svakog objasnio zašto je na spisku. Obrazlagao je i promenu formacija ma sve... Kod nas muk i na ovom polju.

Niko od nas nema ništa protiv ljudi iz saveza i selektora. Svi bi mi bili srećni da pišemo u hvalospevima o svima. Međutim, ako se greške dese, odgovornost se preuzeti mora. Savez pa i selektor, ko god on bio u budućnosti, moraju promeniti odnos prema medijima. Žalosno je da savez ne dozvoljava pojedinačne intervjue sa igračima. Žalosno je da savez deli medije. Oni koji otvoreno pišu o greškama saveza, nisu dobrodošli. Oni koji se uvlače ljudima iz saveza zarad neke koristi, ti mediji su savezu idealni. Takve stvari se moraju promeniti. Mora biti profesionalizma na svakom koraku.

Na kraju krajeva fudbal se igra radi navijača. Pa red je više da se i našim navijačima neke stvari obrazlože i kažu!