XS
SM
MD
LG

Engleski Lajonhartsi testiraju Srbiju

Ragbi 13 federacija Srbije ugostiće u narednih nekoliko dana amatersku reprezentaciju Engleske, ekipu Lajonhartsa. U poslednjih 15 godina selekcija engleski Lajonhartsi nekoliko puta su dolazili u Srbiju i ovoga puta selekcija sastavljena od igrača iz okruga Jorkšir odigraće dve utakmice.

Engleze će u petak 22. juna (18.00) na stadionu Nastavnog centra u Makišu testirati selekcija Beograda, koja će igrati pod imenom Beogradski ustanici, dok će u nedelju 24. juna (18.00) takođe na istom terenu rival biti seniorska reprezentacija Srbije.

 

 

- Lajonhartsi su jedna od prvih međunarodnih ekipa koja je svojim gostovanjem u Srbiji podržala razvoj modernog ragbija 13 kod nas. Upitanju je selekcija koja ima veliku tradiciju i sama saradnja sa njima je stvar određenog prestiža. Mi smo ponosno što smo uspeli da potpišemo trogodišnji ugovor po kojem će Lajonhartsi naši gosti biti i naredne godine, dok će naša reprezentacija ići u Englesku 2020. – izjavio je generalni sekretar Ragbi 13 federacije Srbije Slobodan Manak.

Gostovanje Lajonhartsa takođe će označiti i početak priprema seniorske reprezentacije Srbije za Evropski šampionat B na jesen. Rivali će biti Rusija u Moskvu 13. oktobra, odnosno Španija u Beogradu nedelju dana kasnije.

- Praktično je ovo početak novog ciklusa i prvi korak u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo 2021. godine. Naš dugoročni cilj jeste plasman na završni turnir, prošli put smo stali u baražu, ali ovo je nova prilika i jednu praktično novu selekciju predvodiće australijski stručnjak Bret Dejvidson, koji je već nekoliko dana u Beogradu i pratio je poslednje utakmice naših klubova – dodao je Manak.

 

 

Dejvidson iza sebe ima bogatu trenersku karijeru i njegov trenutno prvi zadatak je da svojim iskustvom pomogne juniorskoj reprezentaciji Srbije (igrači do 19 godina starosti) na Evropskom šampionatu čiji je Srbija domaćin u avgustu. Dejvidson je član internacionalnog stručnog štaba naših juniora, a pored toga brinuće i o seniorskoj selekciji koja će protiv Lajonhartsa biti oslabljena brojnim povredama standarnih reprezentativaca.

Međutim, odsutni igrači neće umanjiti želju naših ragbista da u četvrtom gostovanju Lajonhartsa u Srbiji konačno zabeleže prvu pobedu. Ulazak na obe utakmice je slobodan.