XS
SM
MD
LG

Iran - Španija

Fudbaleri Španije savladali su selekciju Irana sa 1:0 u 2. kolu Svetskog prvenstva u Rusiji i tako imaju četiri boda, kao i Portugalija, dok Iran ima tri, a Maroko je bez bodova. 

Foto: fifa.com

 

Nakon remija protiv Portugalije, Španci će u duelu sa Iranom pokušati doći do prve pobede, dok će Iran ima želju da posle pobede nad Marokom, osvoji i sada bodove. Meč u Kazanju sudiće Andres Kunja iz Urugvaja, a selektori su odlučili da ovi igrači počnu utakmicu:

IRAN (4-2-3-1): Bejravand – Rezejan, Puraliganji, Hoseini, Hadžsafi – Ebrahimi, Ezatolahi - Ansarifard, Taremi, Amiri – Azmun

ŠPANIJA (4-2-3-1): De Hea – Karvahal, Pike, Ramos, Alba – Buskets, Inijesta – Silva, Isko, Vaskez – Kosta

Na početku je bilo klasično ispitivanje snaga, a Španija je, očekivano, više napadala. Iranci su čekali kontranapade, dok je tim Fernanda Hijera pokušavao da probije odbranu protivnika. Španci su imali dvije prilike iz slobodnih udaraca, no i dalje nisu postigli gol. Napadala je Španija sa svih strana, pokušavala da dođe do gola, no čvrsta odbrana tima iz Azije se odlično borila. 

Pike je prvi imao šansu na startu drugog poluvremena, a odmah zatim i Buskets, ali bez uspeha. I kada su svi čekali gol Španije, Iranci su stvorili veliku šansu, no lopta pogađa spoljnu stranu mreže. 

GOOOOOOOOOOOOOOOL!!! I konačno su Španci uspeli da daju gol. Inijesta je proigrao Kostu, a ovaj zatresao mrežu za 1:0. 

 

Iako su se Iranci radovali postignutom golu, nakon gledanja snimka dosuđen je ofsajd. Safija je zamenio Mohamad, a zatim su Španci izveli korner i posle velike borbe kod gol linije, Iranci su se odbranili. Zatim je Koke zamenio Inijestu, da bi kapitena Ansarija Farda zamenio Džahanbaš. Asensio je zamenio Vaskeza u 79. minutu. Nakon što je Amiri sjajno prošao Pikea i ubacio, a Taremi je šutirao glavom preko gola. Na kraju je Amirija zamenio Godos, a Dijega Kostu Rodrigo.