XS
SM
MD
LG

Aleksandar Kosorić kao kapiten predvodi Spartaks: Nadali smo se Crvenoj zvezdi

Fudbaler sa Pala, Aleksandar Kosorić, će sa kapitenskom trakom oko ruke prevoditi fudbalere latvijskog Spartaksa iz Jurmale u duelu prvog pretkola Lige prvaka.

Prvaka Latvije očekuje dvomeč protiv beogradske Crvene zvezde, a nekadašnji fudbaler Plavih za naš portal ističe da su u njegovom klubu i očekivali Crvenu zvezdu.

- Moram reći da smo mi nekako očekivali da za protivnika dobijemo Celtic ili Crvenu zvezdu. Eto, ispunila nam se želja i igraćemo protiv ekipe iz Srbije, što nam je veoma drago. Želimo da vidimo gdje smo mi trenutno fudbalski, ali istovremeno i da nastupimo pred pravom fudbalskom publikom. Znamo kakva će atmosfera biti na Marakani, i većina fudbalera nije imala priliku da igra u takvom ambijentu. Na utakmici u Latviji vlada porodična atmosfera, nije tako vatreno, i biće lijepo igrati pred punim tribinama, rekao je za naš portal Aleksandar Kosorić.

On je dodao da će imati priliku da svom stručnom štabu da informacije vezane za Crvenu zvezdu.

- Pratim Super ligu Srbije tako da poznajem i ekipu Crvene zvezde. Biću na raspolaganju stručnom štabu, i nadam se da ću uspjeti pomoći sa informacijama koje imam o našem protivniku, dodao je Kosorić koji je nekada branio boje ljutog rivala Crvene zvezde, Partizana, Rada, te dva Radnička, onih iz Kragujevca i Niša.

Kako nam je rekao, ekipa se sprema za kvalifikacije za Ligu prvaka, te će u klub i stići pojačanja baš pred utakmicu sa Crvenom zvezdom.

- Trebao bi nam stići jedan špic baš pred ove utakmice u Ligi prvaka. Sigurno će doći još nekih pojačanja i vidjećemo koliko će to doprinjeti našoj ekipi u utakmicama protiv Crvene zvezde.

Aleksandar Kosorić ima ugovor sa ekipom Spartaksa do kraja sezone u Latviji, a to je do novembra ove godine, i sigurno će do tada ostati u klubu, a šta će kasnije biti, kaže, ne razmišlja još uvijek. Fokusiran je sada na svoju ekipu i želi da sa svojim saigračima da sve od sebe kako bi pokušali eliminisati prvaka Srbije. 

Osim Aleksandra Kosorića za ekipu Spartaksa nastupaju još dva igrača sa ovih prostora, i to obojica iz Srbije, Marko Simić i Nikola Kovačević.

Prvi meč Spartaksa i Crvene zvezde igra se 10/11 jula u Latviji, a revanš je sedam dana kasnije u Beogradu.