XS
SM
MD
LG

"Megdandžijama" titula apsolutnog prvaka

Fudbalski klub Jovo Kursula iz Cvetaka apsolutni je prvak Gradske lige FSO Kraljevo. Cvečani su bili najuspešniji u grupi Morava a Progoreliga iz istoimenog mesta u Gradskoj ligi grupa Ibar. Pre utakmice predstavnici Fudbalskog saveza predali su kapitenima pehare namenjene prvacima grupa.

 

Milinko Maksimović potpredsednik GSO Kraljevo pozdravlja aktere ovog susreta

Akteri ovog susreta koji je, naravno, više bio revijalnog karaktera pokazali su igrom da su se zasluženo našli u višem rangu u društvu ekipa Međuopštinske lige Kraljevo.

Progorelica je prva došla u vođstvo. Sve je po desnoj strani obavio kapiten Nenad Vujović a loptu je sa dva tri metra u mrežu plasirao Miletić. Bilo je to sredinom prvog poluvremena a koji minut kasnije usledilo je poravnanje rezultata. Na udarac, sa petnaestak metara, odlučio se Dimitrijević i lopta je završila u levom denjem uglu.

 

Kapiteni Nenad Vujović i Darko Bogdanović sa peharima namenjim prvacima grupa

U nastavku rovovska borba uglavnom između šesnaesteraca. Fudbalerima iz Progorelice je očigledno ponestalo snage i motiva pa je Đorđević na efektan način svladao protivničkog vratara. Konačan rezultat postavio je Vranić iz slobodnog udarca sa dvadesetak metara. Pobednički pahar primio je kapiten FK Jovo Kursula Darko Bogdanović.

 

Detalj sa utakmice Foto: STOLE

 

Jovo Kursula - Progorelica 3:1 (1:1)

RATINA - Gledalaca 300. Sudija: Nenad Simović (Kraljevo). Strelci: Dimitrijević u 38. Đorđević u 84. Vranić u 88. (J. Kursula), Miletić u 27. (Progorelica). Igrač utakmice: Petar Vranić (Jovo Kursula)

JOVO KURSULA: Projović, Jovanović, Aleksić, Milenković, Dimitrijević, Grujović, Bogdanović, Vranić, Milosavljević, Đusić (Nikolić), Đorđević

PROGORELICA: Radmilac, I. Milosavljević (Radović), Rakić, Spasojević, A. Vujović, Mitrović, Nešović, N. Milosavljević (Milošević), N. Vujović (Savić), M. Bažalac, Miletić (D. Bažalac).