XS
SM
MD
LG

Krunić: Moj favorit Argentina

Krenuo je Mundijal u Rusiji. Na otvaranju je domaća selekcija porazila Saudijsku Arabiju sa 5:0 i to nije nikakvo izenađenje za Branislava Krunića, sadašnjeg trenera Krupe. On je jedan deo bogate igračke karijere proveo u Rusiji i smatra da će ova selekcija igrati dobro na Mundijalu.

-Nemaju zvučna svetska imena, ali imaju kompaktnu reprezentaciju. Ubeđen da će oni među osam najboljih selekcija, na ovom šampionatu. Pobeda od 5:0 možda jeste visoka, ali je aposlutno zaslužena, kaže Krunić.

On će  kaže navijati za Argentinu. Zbog Maradone, jer ga je ovaj oduševljavao igrama. Na našu konstataciju da frizurom podseća na Argentince, nasmijao se i svoju nešto dužu koju prokometarisao:

-Da Batiustuta, Redondo, Kaniđa, Kempes...Ma volim taj fudbal i oni su mi favoriti. Mislim da će selekcije čiji igrači obeleži ovaj šampionat napraviti dobar rezultat. Dakle, čekam Mesija, Ronalda, Neimara, nekoga od Španaca. Nemci su tu sigurno i Belgijanci. Za Belgijance ipak mislim da neće moći do samog kraja.

Što se poteza Španaca da smene selektora,tri dana pred početak prvenstsva, kaže da apsolutno podržava tu odluku:

- Neozbiljno je bilo od Lopetegija, tri dana pred šampionat objavti gde će. Zbog toga sam apsolutno za odluku Fudbalskog saveza Španije. Kako će se to odraziti na igrače, ne znam. Što se mene, tiče ja bih to prihvatio sa odobravanje, kaže Krunić.

O selekciji Srbije, za koju navija, naravno pored Argentine smatra da bi trebala proći grupu, a onda šta bude:

- Verujem da će proći grupnu fazu, a onda je sve moguće. Važno je da oni veruju u sebe i da imaju dobru atmoferu. Nadam se da je tako, kaže Krunić, a na naše pitanje šta misli o izostavljanu Mijata Gaćinovića,njegovog Trebinjca,  sa spiska,rekao nam je:

- Lično mislim da je imao mesta u selekciji. Zašto se Krstajić odlučio da ga ne povede, ne znam. Verovatno je imao razlog. Meni je žao što Mijata neće biti u Rusiji. Znam ga još kao dečaka od pet godina. Sa njegovim ocem Vladom sam igrao i videlo se da će Mijat napraviti dobru karijeru.  Imao je na koga da se ugleda. Vlado je bio izuzetno talentovan i imao je predispozicije za mnogo bolju i veću karijeru, zaključio je Krunić.

Dejan Stanković i Branislav Krunić