XS
SM
MD
LG

Tomo Marić ekskluzivno za naš sajt: "Svet je lopta šarena"...

Tomo Marić, doajen srpskog sportskog novinarstva, pisac i publicista, saradnik Sportskog žurnala i kuće “Politika”, savjetnik u Vladi Republike Srpske, ekskluzivno će, za vrijeme Svjetskog fudbalskog prvenstva u Rusiji od 14. juna do 15. jula ove godine kometarisati aktuelne događaje, situacije i prilike, više van terena nego sama dešavanja na “zelenom praugaoniku” koja će, posredstvom TV prenosa, imati priliku da vidi cijeli svijet, na našem sajtu, u rubrici pod naslovom: “Svijet je lopta šarena”.
Prva tema o kojoj će Tomo Marić pisati svakako jeste domaćin, ili bolje rečeno domaćini, Svjetskog kupa 2026. godine: Kanada, Meksiko i SAD koji u poslednje vrijeme, ni politički ni društveno, baš najbolje “ne stoje”, ali su se zajedno kandidovali za najveću svjetsku sportsku smotru, a u fudbalu im ni politička razmimoilaženja, niti zidovi na granici ne smetaju, da budu zajedno…
Marić će, vrlo dobro poznatim, ličnim decenijama izgrađenim novinarskim stilom, kojim je napisao i biografiju slavnog trenera Miljana Miljanića, ali i opisao život bokserskog velikana Marijana Beneša kasnije štivo pretočeno na filmsko platno, napisavši i istorijski roman “Krv na crvenom” o sudaru vojski u Lijevče polju, sve začinjeno trilogijom “Banjalučke priče” i “Romanom o rukometu i Prijedoru”, pokušati da dokuči neku posebnu dimenziju Mondijala u Putinovoj Rusiji pod sankcijama, ali i zemlji koja više fudbalski nije tako moćna, iako je toj igri dala najvećeg golmana svijeta Lava Jašina. Samo u Rusiji, i nigdje više, Sunde izlazi i zalazi!
Mjesec pred nama je mjesec fudbala koji će Tomo Marić pratiti na svoj – novinarsko-publicistički način, a svaki dan čitaoci našeg sajta moći će da uživaju u kombinacijama riječi, imenica i glagola, epiteta i životnih činjenica koje će jedan od najvećih savremenih pisaca i sportskih novinara današnjice, na poseban način, fudbalom pokušati da objasni, a povod je Mondijal!
Zato čitajte naš sajt koji za vrijeme Svjetskog prvenstva u Rusiji sprema posebnu rubriku samo o Mondijalu! 
Uz brojne nagrade za svoj rad, Tomo Marić je jedini sportski novinar koji je uvršten u leksiokon “Srpski pisci u BiH kroz sva vremena” i tako se našao u društvu velikana pisane riječi: Ive Anrića, Meše Selimovića, Petra Kočića, Alekse Šantića, Skendera Kulenovića, Branka Ćopića, Mladena Oljače, Jovana Dučića… sve do današnjih majstora-pisaca i istoričara sa ovih prostora predvođenih Vladimirom Kecmanovićem i Rankom Risojevićem.
Pred vama je izuzetno zanimljiva rubrika: “Svijet je lopta šarena”…

Tomo Maric i Dragan Dzajic