XS
SM
MD
LG

Radonjić i Živković: Ponosni smo na grad iz koga dolazimo
Prvi put će Nemanja Radonjić i Andrija Živković nastupiti za seniorsku reprezentaciju na nekom prvenstvu, a s obzirom na to da su među najmlađima u nacionalnom timu, Nišlije kažu da očekuju da će na teren ulaziti sa klupe, ali i da će moći da prelome. Fudbaleri, koji se uveliko pripremaju za Svetsko prvenstvo, kažu i da su ponosni na rodni Niš, kao i da su oni njegov ponos.
Za 22-godišnjacima iz Niša su uspešne klupske sezone u Benfici i Crvenoj zvezdi; foto: print screen/youtube

22-godišnjaci iz Niša su među najmlađim igračima u reprezentaciji i od njih se očekuje da budu stubovi selekcije u budućnosti. Iako na ovom Svetskom prvesntvu očekuje šansu sa klupe, Radonjić nakon odlične sezone u Crvenoj zvezdi veruje da će i u nacionalnom timu moći da napravi razliku.

Mislim da sam tu kao najmlađi da se dokazujem, da treba još da radim, pa ćemo videti dalje šta će biti i kako. Najmlađi sam, verovatno da ću da budem kao neki džoker sa klupe, što bi se reklo, i ja i Andrija (Živković). Spremamo se polako za Kostariku, pa ćemo videti - sipričao je Radonjić.

Srbija je već odigrala jednu pripremnu utakmicu, a obojica Nišlija su dobila šansu u startnoj postavi, s obzirom na to da je selektor Mladen Krstajić “promešao karte”. Proveli su na terenu protiv Čilea nešto više od sat vremena, a Radonjić je imao i par odličnih poteza.

Malo se oseća trema, ali pozitivna. Jedan sam od najmlađih i jedva čekam da vidim kako izgleda igrati Svetsko prvenstvo sa A reprezentacijom. Mislim da Radonjić i ja možemo da uđemo oko 70. minuta i prelomimo meč u našu korist. Mi kao najmlađi smo tu da donesemo svežinu jer smo puni snage. Sve što se bude tražilo od nas ćemo ispuniti – kaže Živković.

Niški fudbaleri, kako prenosi Žurnal, osvrnuli su se i na rodni grad.

Naravno da smo ponos grada. Predstavljamo Srbiju, pre svega, ali ponosni smo i na grad iz kog dolazimo – rekao je Živković.

Smotra najboljih reprezentacija sveta počinje za nedelju dana, ali će Srbi prvi meč odigrati kroz deset dana, a prvi rival je Kostarika. Pre nje, u subotu, 9. juna fudbaleri će imati i generalnu probu sa Bolivijom.

Nakon uspešne klupske sezone, Radonjić sa par poteza protiv Čilea nagovestio i uspešno reprezentativno leto