XS
SM
MD
LG

U nedelju polufinala Kupa Srbije

Tekući vikend u srpskom ragbiju 13 rezervisan je za završne borbe za drugi trofej u ovoj sezoni – Kup Srbije. U nedelju 3. juna igraju se oba polufinalna meča i za titulu u nacionalnom Kupu odlučivaće trenutno četiri najbolja srpska tima.

Aktuelni šampion Srbije će prvi na teren (16.00) – Crvena zvezda na Adi Ciganliji dočekuje Radnički iz Niša. Crveno-beli su za sada bez poraza u tekućoj sezoni, gde su već osvojili jedan trofej – Super Kup Srbije.

 

Partizan - Dorćol

 

Cilj Zvezde je osvajanje sva četiri trofeja, a prošle sezone od četiri potencijalna finala nisu igrali samo u finalu Kupa, pošto ih je u ovoj fazi iznenadio Dorćol. Nišlije su takođe prošle sezone uspele da savladaju prvaka Srbije, ali u 2018. godini crveno-beli su bez milosti jer su dobili svih osam utakmica. Među tim pobedama nalazi se i ona protiv Radničkog na Čairu u Super Ligi Srbije krajem aprila – 56:0.

Drugo polufinale počinje samo sat kasnije (17.00) na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima gde se sastaju prošlogodišnji finalisti – Partizan i Dorćol. Biće to drugi duel u isto toliko vikenda, odnosno ukupno treći ove sezone. Sva tri prethodna dobili su crno-beli, prošle nedelje na istom mestu, doduše sa rezervni sastavima, sa 60:20.

Takođe u nedelju igra se bitan meč Grupe D Balkan Super Lige. Predstavnik Bosne i Hercegovine, Vitez dočekuje Južnu Regiju iz Crne Gore (13.00). Biće to istorijski duel s obizorm da je to prva zvanična međunarodna utakmica u ragbiju 13 za jedan crnogorski tim.