XS
SM
MD
LG

Vlasenica ugostila Dugu

KK "Vlasenica" - KK "Duga" (Šabac)

Vlaseničke košarkašice ugostile su ekipu KK „Duga“ iz Šapca, sa kojom su, u Sportskoj sali Srednjoškolskog centra „Milorad Vlačić“ odigrale prijateljsku utakmicu.

KK "Vlasenica" - KK "Duga" (Šabac)

Helena Kovačević, kapiten kadetske ekipe KK „Vlasenica“, ističe da je u ovakvim utakmicama rezultat najmanje važan.

„Mi uopšte nismo računali poene, jer nam je bilo bitno da odigramo fer i korektnu utakmicu. Sa Šapčankama smo jedan prijateljski meč već odigrale, prije dvije sedmice, i ovo je bila prilika da se još jednom uvjerimo da su obje ekipe dobre i kvalitetne i da igraju dobru košarku. Bilo nam je zadovoljstvo ugostiti naše drugare iz Šapca, jer su i oni nas veoma lijepo primili i nadam se da će ova saradnja u budućnosti biti još bolja. Sam meč je trajao i više nego što je bilo predviđeno, jer smo uživali u dobroj košarkaškoj partiji“, kazala je Kovačevićeva.

KK „Duga“  je ekipa koja je sezonu završila na 4. mjestu u srbijanskoj Drugoj ligi – jug.

„Moje prijateljstvo sa trenerom Vlasenice Radovanom Perendićem traje već par godina, a upoznali smo se preko sistema reprezentacije Srbije, odnosno određenih selekcija u regionu, i sad smo došli u priliku i da  odigramo  par prijateljskih utakmica. Meč je bio borben, a zadovoljan sam i načinom na koji je sve  organizovano i druženjem djece, što je i osnovni cilj ovakvih susreta. Rezultat je bio u u drugom planu, ali s obzirom da su ekipe približnog kvaliteta, vjerovatno bi i on bio takav. Nadam se da će ovo prerasti u tradiciju, jer mi ćemo se potruditi da naše druženje nastavimo“, kazao je Vuk Stepanović, trener Šapčanki.

treneri KK "Duga"

Radovan Radika Perendić, trener KK "Vlasenica"