XS
SM
MD
LG

Kikinda posle 15 godina ponovo u rukometnoj Superligi Srbije!

Kakav dan za Kikindu! Rukometaši su nakon teške borbe tokom cele godine sa Kolubarom ipak izvojevali ovu pobedu za grad Kikindu, kako za grad tako i za njih. u poslednjem kolu Kikinda je pobedila ekipu Proletera iz Zrenjanina rezultatom 27:18 i od septembra ove godine će se nadmetati u najelitnijem Srpskom takmičenju Super ligi Srbije posle 15 godina.

Bez većih problema domaći igrači savladali su Zrenjanince i tako ispisali stranice istorije modernog rukometa u Kikindi. Tako će se u kikindskoj hali sportova od jeseni nadmetati sa ''Vojvodinom'', Crvenom zvezdom'', ''Partizanom'' i drugim vrhunskim klubovima.

''Nadam se da ćemo uspeh nastaviti i da će nam biti vetar u leđa za još bolji rad. Nadam se da ćemo nastaviti saradnju i to je ono što ja jako želim. Verujem da će svi igrači ostati u klubu jer u ovoj situaciji u Srbiji mislim da je ovo jedan od bolje organizovanih klubova gde se reč drži, a to je najbitnije'', rekao je Miljan Stanić, trener MRK ''Kikinda Grindex''.

Za najboljeg igrača u Super B rukometnoj ligi Srbije sever – centar proglašen je Milan Lisica, član kikindskog kluba, koji je postigao najviše golova u prventvu i pružio spektakularne partije.

Foto: Focusmediapro

''Sada nam sledi odmor od par meseci i posle nas čeka najviši stepen takmičenja. Imamo dobru ekipu i sa nekih par pojačanja možemo da budemo iznenađenje u prvenstvu i napravimo uspeh'', rekao je Lisica.

Kikindskim rukometašima utakmica sa ''Proleterom'' predstavljala je poslednju kariku u nizu od 11 uzastopnih pobeda, tako da se još jedan trijumf uopšte nije dovodio u pitanje.

''Drugačije nije ni moglo da se desi jer u ovakvoj atmosferi drugačije ni ne može da se igra. Veliko hvala publici na ovakom ambijentu, mi smo tu da sledeće godine nastavimo sa ovakvim igrama i pružimo maksimum i da se ovde gleda dobar rukomet'', rekao je Mirko Kenjalo, kapiten MRK ''Kikinda Grindex''.

U hali Sportskog centra ''Jezero'' u Kikindi bilo je prisutno više od hiljadu navijača koji su prisustvovali i svečanoj dodeli pehara i medalja. Kikindski rukometaši zaista imaju razloga za slavlje.