XS
SM
MD
LG

OFK Divci, istorijska sezona na dobrom putu da bude još uspešnija

Malo mesto kraj Valjeva, Divci i istoimeni klub iz tog sela, polako pišu istoriju kluba, i onako bez imalo stida sa dosta sportske drskosti preti da iznenadi sportsku Srbiju. Kako? Do sada u Zoni Drina redom su pred divčanima padale jake i manje jake ekipe, pobeđena Sjenica, Arilje, Zadrugar, Spartak, otkinuti bodovi pretedentima za srpsku ligu Drini i Polimlju. Da su Divci imali malo više sportske sreće, i podrške nekih bitnih institucija, ova mala četa ali ispunjena velikim igračima i ljudima bi možda za koji dan slavila ulazak u Srpsku ligu Zapad...

Ali, ne treba žaliti jer visoko 4. mesto u zoni Drina i rezultati govore dosta o ovoj ekipi, koju sa klupe predvodi za sada odlični Dejan Stojanović, a da sve u klubu bude kako treba brine predsednik Dragan Matić sa oko sebe malom ali za klub bitnom ekipom ljudi. Da, sezona nije samo to 4. mesto, govori i podatak da su Divci ušli u 1/2 finale Kupa Zapadne Srbije, u kome sutra u sredu 23.05.2018. godine (možda dan za istoriju) na svom terenu kraj Aerodroma dočekuju FK Smederevo 1924.

Da se Divčani ne nadaju čudu uzalud govori i to, da su na svom terenu doživeli poslednji poraz preo oko 18 meseci. U Kupu na putu do ove (istorijske) utakmuce redom su padali: Budućnost Krušik, Železničar Lajkovac, Spartak Ljig i Rađevac Krupanj.  
Uspehu nad Smederevom imaju pravo da se nadaju Daca, Mile, Srki, Guta, Pop, Mitar, Buca, Drnda, Čvarak i ostali, jer znaju,mogu a nadasve žele uspeh i da još jednom pokažu da boj ne bije ljuto oružje... Da li će ponovo iznenaditi fudbalsku Srbiju videćemo, ali jedno je sigurno da zaslužuju da budu pomenuti!