XS
SM
MD
LG

"Jovo Kursula" pokucao na vrata MF lige Kraljevo

U derbiju kola domaćini su zasluženo osvojili tri boda pre svega zahvaljujući boljom igrom u drugom poluvremenu kada su postigli sva tri pogotka. Gosti iz Vrnjaca prvi deo meča rešili su u svoju korist pogotkom svog najboljeg igrača Šćepovića koji se najbolje snašao u šesnaestercu Cvečana i poslao loptu u levi gornji ugao. To je bila i jedina prava šansa za goste.

Jedan od vazdušnih duela

 

Sa druhe strane domaćini su propustili da realizuju šest - sedam prilika za gol. Najmalerozniji bio je Vranić koji je bar tri puta mogao da zatrese mrežu odličnog vratara Maetačića. Lepe prilike za pogodak imali su Bogdaniović i Đusić. Lopte koje su oni upućivali na gol Vrnjaca, sa svega nekoliko metara, odlazile su preko prečke.

 

Kapiten Bogdanović, sa loptom, promašio jedanaesetrac pa postigao gol

 

U nastavku druga slika. Igrači Jove Kursule krenuli su ofanzivno i to je rezultiralo izjednačujućim golom. Strelac je bio Đusić. Njegov šut je pre podsetio na centaršut ali je do tada centralna figura, golman Martačić početnički reagovao i lopta sev našla iza njegovih leđa. U 69. minutu u šesnaesterci gostiju nepropisno je oboren brzonogi Milosavljević, sudija Lazović pokazao na belu tačku a kapiten Bogdanović promašio okvir gola. Ovaj igrač se ubrzo iskupio postigavi drugi gol za svoj tim.

 

Beskompromisna igra ali u granicama dozvoqenog Foto: STOLE

 

Najbolji pojedinac susreta borbeni Đusić postiže i treći pogodak posle solo prodora i šuta sa leve strane. Konačan rezultat u poslednjem minutu postavio je Šćepović udarcem sa dvadesetak metara. Ovom pobedom Jovo Kursula je, čini se, pokucao na vrata Međuopštinske lige lige. Ali još se igra...

JOVO KURSULA - VRNjCI 3:2 (0:1)

CVETKE - Gledlaca 150. Sudija: Aleksa Luković (Mat. Banja) 6,5. Strelci: Đusić u 58. i 75. Bogdanović u 70. (Jovo Kursula), Šćepović u 42. i 90. (Vrnjci). Crveni kartoni: Vranić (J. Kursula), F. Čeperković (Vrnjci)

Jovo Kursula: Projović 6,5, P. Jovanović 7, Aleksić 7, Milenković 7, Janićijević - (Grujović 7), Bogdanović 7, Drašković 6,5, Milosavljević 7 (N. Jovanović -), Đusić 8 (Kursulić -)

Vrnjci: Martačić 7, Rajković 6,5, Stefanović 6, Stevanović 7, F. Čeperković 6, Šćepović 7,5, Barjaktarević 6,5 (M. Čeperković -), Mitrović 6, Petrović 6, Ignjatović 6,5

Igrač utakmice: Aksenrije Đusić (J. Kursula)