XS
SM
MD
LG

Mačva sutra gostuje ekipi Zemuna

Poslednje kolo Super lige Srbije šabačka Mačva odigraće sutra u Zemunu, u okviru kojeg gostuje ekipi FK „Zemun“. Utakmica počinje od 17 časova.

Na redovnoj konferenciji FK „Mačva“ u najavi kola šef struke Dragan Aničić je rekao da sutrašnji susret za obe ekipe nema rezultatski značaj, jer su superligaški status za narednu sezonu obezbedila oba kluba, međutim nema sumnje da će meč biti zanimljiv i kvalitetan.

„Ekipa Zemuna je jako kvalitetna i to su pokazali u ovom drugom delu prvenstva  jer su zimus napravili zaista odličan odabir igrača u prelaznom roku, što je dalo i dobre rezultate u poslednjih nekoliko kola. Spoj mladih i vrlo talentovanih igrača, kao što su Cvetković, Veljko Simić, iskusni Vukadinović, mladi Lasickas koji je zaigrao za reprezentaciju Litvanije, tako da je to jedna odlična ekipa, dobro vođena od kolege Milanovića. Igramo utakmicu u kojoj ćemo konačno i mi i oni imati priliku da odigramo meč bez rezultatskog imperativa, što ne znači da ćemo izaći bez cilja. Oba kluba sigurno će imati cilj da se predstave u dobrom svetlu i da naprave dobar rezultat. Što se nas tiče, nema opuštanja, to sledi tek kada završimo prvenstvo. Povređenih igrača za sada nema, sa kartonima nemamo problema,  a tokom utakmice ponovo će neki igrači sa manjom minutažom dobiti priliku da pokažu šta znaju“, rekao je Aničić.

Prvotimac Nenad Jovanović očekuje zanimljiv meč i dobro nadigravanje. „Ekipa Zemuna je promenila u značajnoj meri svoj igrački kadar od polusezone, ne poznajem ekipu dobro, ali mi smo svoj cilj ostvarili tako da idemo rasterećeni, sa željom da se nadigravamo i nadam se pozitivnom rezultatu, što je sve osim poraza“, kaže Jovanović.

Mladi prvotimac Nemanja Tošić raduje se prilici da u meču bez rezultatskog pritiska i mlađi igrači ponovo dobiju priliku da pokažu ono što znaju. „Nemamo rezultatski pritisak, ali bilo bi lepo da na odmor odemo sa pobedom. Ovo je dobra šansa za nas mlade igrače da, ukoliko dobijemo šansu, igramo rasterećeno i pokažemo svoj kvalitet. Ekipa Zemuna je sigurno kvalitetna, bez obzira u kojem sastavu oni budu izašli, tako da očekujem dobru i kvalitetnu utakmicu“, navodi Tošić.

U prethodnim prvenstvenim susretima Šapčani su na svom terenu savladali Zemunce sa 1:0, golom Bojana Matića u 27.minutu, dok su na gostovanju poraženi minimalnim rezultatom od 1:0.

pr Ana Acan


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15