XS
SM
MD
LG

Uroš Mijalković osvetlao obraz i Srbiji i Pirotu

Evropsko prvenstvo u karateu, koje se održava u Sportskoj dvorani „Spens“ u Novom Sadu, je u toku. Ekipa Naksi Plus radija, zahvaljujući direktoru Sportskog centra u Pirotu, Nenadu Djordjeviću, koji je i trener karatiste, Uroša Mijalkovića,našeg reprezentativca, pratila je juče takmičenja reprezentacije Srbije protiv Bugarske i Turske u Novom Sadu. Na stotine vrhunskih sportista koji brane boje svoje zemlje, sve ono što je najbolje u ovom olimpijskom sportu, okupljeno je u Novom Sadu, domaćinu velikog prvenstva.Naša kamera beleži delić atmosfere pre početka takmičenja reprezentacije Srbije.

Zahvaljujući razumevanju predstavnika organizatora i dobijanja propusnice našli smo se medju sportistima u blizini samih borilišta. Posmatramo naše reprezentativce koji se spremaju za izlazak na tatami 4 za prvi meč protiv Bugara. Medju njima je i Uroš Mijalković.  Mijalković je u odličnoj formi, puca od snage, maksimalno koncentrisan, pažnje usmerene na ono što predstoji, borbu i želju da u efektna tri minuta da sve od sebe i pobedi rivala.Sledi meč protiv reprezentacije Bugarske. Za Srbiju nastupaju Jovanović, Deros, Mijalković i Brezančić.

Posle meča sa Bugarskom, koji je Srbije dobila sa 3:1, razgovaramo sa terenerom i direktorom Sportskog centra Pirot, Nenadom Djordjevićem. Očigledno, iskusan trener je zadovoljan Uroševim borbama, kaže da je u odličnoj formi, ali žali što u pojedinačnom takmičenju Mijalković nije izborio plasman za Olimpijske igre.

Na redu je meč sa jednom od najtrofejnijih ekipa u karateu, reprezentacijom Turske.  Za Srbiju nastupaju Cvrkota, Bitević, Jovanović i Mijalković.

Srbija je poražena sa 3:1. U Prvom meču Cvrkota- Eltemur 0:0, Bitević-Ugor Burak 0:0,Jovanović-Aktaš 0:5 i Mijalković-Kemalogu 0:1. Sa trenerom Nenadom Djordjevićem smo ukratko prokomentarilasi i ovaj susret.

Do naših reprezentativaca se nije moglo doći s obzirom da ih je čekao nastavak takmičenja i iščekivanje repasaža i mogućnost da se borimo za bronzanu medalju. S obzirom da je satnica malo pomerena uspeli smo da dodjemo do našeg reprezentativca, Uroša Mijalkovića, i čujemo njegove utiske.

Srbija je u kasnim poslepodnevnim satima, posle pobede Turske nad Azerbejdžanom i Belgijom, pobedila Belgiju i tako uspela da se plasira za nastavak takmičenja i borbu za bronzanu medalju.