XS
SM
MD
LG

U Jovcu stari asovi obnovili gradivo

Sportski entuzijasti iz Kovanluka mesta nadomak Kraljeva organizovali su po 36. put susret generacija. Prvo takmičenje održano je, sada daleke, 1983. godine. Učestvovale su tri ekipe tadašnjih srednjih generacija od kojih mnogi sada nisu među živima. Tako su ovi susreti, kao i svaki do sada, počeli minutom ćutanja u znak sećanja na asove koji su svaki na svoj način obeležili ova druženja.

Učesnici turnira u Kovanluku

Tradicionalno okupljanje bilo je na pomoćnom terenu lokalnog fudbalskog kluba Ribnice iz Jovca. Nadmetanje je, kao i na dosadašnjim druženjima održano u tri discipline: malom fudbalu, šahu i tabliću. Naravno, fudbal je uvek privlačio najveću pažnju,. Ovoga puta na terenu se pojavilo šest ekipa različitih generacija. Igralo se po kup sistemu a posle četiri odigana meča u sami vrh zavšnice, finalu, pobednički pehar pripao je Ekipi br. 7.  Za najboljeg igrača od strane stručnog žirija proglašen je Milisav Tošović, najbolji strelac sa tri pogodaka bio je Bojan Antonijević  a golman Rade Bosanac.

Uzbuđwwa na terenu za mali fudbal

Uzbudljivo je bilo i za improvizanim šahovskim stolom. Igrači su na 64 crno - polja pokazali zavidan nivo u poznavanju ove misaone igre u kojoj su taktičke zamisli odlučivale kome će na kraju pripasti titula najboljeg. Najbolji je na kraju bio Dragan Debeljak. Tablić je u međuvremenu pre svega bio relaksaciona društvena igra koja je takođe privukla dužnu pažnju mnogobrojnih kibicera. Pobednik je bio Branko Aleksić. Sveukupni pobednik, posle takmičenja u sve tri discipline je ekipa br.3 koja je bila u sastavu: Dragoslav Rakonjac, Milisav Tošović, Rade Čančarević, Dragan Debeljak, Branko Aleksić i Goran Božić.

Šahisti su imali brojne kibicere foto: STOLE

Na kraju, kao po običaju, željno čekano druženje takozvano "treće poluvreme". Tu nije bilo pobednika ali je pao dogovor da se ponovo nađu na istom mestu na 37. druženju naredne godine u isto vreme. Tada će se najvrovatnije priključiti još jedna generacija mladih uečesnika:

- Drago nam je da se svake godine pridružuju mlađe generacije koji su i te kako zainteresovani za ova naša sportska druženja. To raduje i to je dobar znak da će ovakva okupljanja još dugo biti aktuelna za sve uzraste - rekao je Vladimir Čorbić, jedan od fudbalera i organizatora, koji se više od dve decenije pojavljuje na ovoj sportskoj "prozivci".