XS
SM
MD
LG

Mačva sutra dočekuje Javor-Matis

Šabačka Mačva će pretposlednjim kolom Super lige Srbije u kojem dočekuje ekipu Javor-Matis iz Ivanjice, oprostiti se od šabačke publike za ovu sezonu, jer u poslednjem kolu gostuje ekipi Zemuna. Meč šestog kola play-out faze igra se sutra u Šapcu od 19 časova.

U prethodnim prvenstvenim susretima sa Javorom, Mačva je na gostovanju ostvarila ubedljivu pobedu od 0:4, dok je naredni meč u Šapcu završen remijem 1:1. U prvom susretu u Ivanjici golove za Mačvu postigli su  Miloš Adamović u 61, Bojan Matić u 69. i 83. min i Jordan Jovanović u 82. minutu susreta, dok su se na utakmici u Šapcu, u listu strelaca upisali najpre Bojan Matić u 87.minutu, a pogotkom iz penala Ivan Cvetković u poslednjem minutu susreta Javoru donosi bod izjednačenjem.

Na redovnoj konferenciji za novinare FK Mačva u najavi kola, šef struke Dragan Aničić je istakao da je ovo prva utakmica u koju će ući rasterećeno, ali svakako sa željom da se od šabačke publike oproste pobedom. “U ovom prvenstvu po prvi put nemamo rezultatski imperativ i možemo da igramo bez tenzije I dodatnog pritiska, jer dosadašnjih 40 utakmica računajući I superligaško i Kup takmičenje, svaki meč je bio ili istorijski, ili bitan I presudan, a evo dočekali smo da sutrašnji možemo da odigramo mirno. To ne znači da ćemo izaći na utakmicu kao da nije bitna za nas. Cilj je kao i na svakoj prethodnoj, da pokušamo da pobedimo bez obzira na to što je protivnik u takvoj situaciji u kakvoj jeste, jer da smo mi u pitanju, niko nebi na to obraćao pažnju. S obzirom da je utakmica bez pritiska, pokušaćemo da u ovom susretu damo priliku igračima koji do sada nisu imali minutažu, pa da vidimo da li možemo da računamo na njih ili ne u nekom narednom period. Što se tiče ekipe Javora, to je ekipa koja se značajno pojačala u prelaznom roku I za mene je iznenađenje što su došli u situaciju da se bore za opstanak u ova dva zadnja kola, pogotovo je iznenađenje rezultat od prošle nedelje gde su izgubili od Bačke 4:0, ali dešava se u toku prvenstva da imate uspone I padove. Imaju nekoliko zaista iskusnih i kvalitetnih igrača, pre svega Mrkajića izvanrednog napadača, zatim Eliomar Silva, Karišika, Crnomarkovića, golman Đogatović koji je duži niz godina u Super ligi. Sve to govori da će I sutrašnji meč biti težak i s obzirom da je poslednja u Šapcu, pozvao bih navijače da dođu u što većem broju, da završimo ovu sezonu na najlepši način, kako smo i počeli ovde u Šapcu, pobedom”, rekao je Aničić.

Aničić dodaje i da u zavisnosti od toga kako se koji igrač oseća, doneće odluku I ko će od mlađih dobiti šansu u naredne dve utakmice. “Imali smo zaista zgusnut raspored, a realno znate i sami da imamo malo stariju ekipu, neki igrači su zaista iscrpljeni jer su igrali mnogo utakmica u kratkom vremenskom periodu, a mi nemamo neki veliki fond igrača. Zato ćemo sada dati šansu I mlađima”, objašnjava Aničić.

Najbolji strelac Mačve, Bojan Matić kaže da I ako su rešili svoj superligaški status I u narednoj sezoni, sutra se na teren izlazi sa ciljem da se osvoje novi bodovi. “Obezbedili smo da I u narednoj sezoni igramo elitni rang I da Šapčani u svom gradu gledaju kvalitetan fudbal, što nikako ne znači da nećemo I sutra dati svoj maksimum u želji da postignemo još jednu pobedu, jer će to biti I najbolji način da se oprostimo od šabačke publike u ovoj sezoni. Ekipa Javora je u jednoj nezavidnoj situaciji, bori se za opstanak I njima su preko potrebni bodovi, ali mi imamo naš cilj I mislim da ćemo pružiti dobru partiju. Imao sam povredu, rupturu primicača i prošlo je sve kako treba, nedelju dana sam pauzirao, od utorka treniram I za sada je sve dobro”, navodi Matić.

Kapiten šabačke Mačve, Filip Pejović ističe dobro raspoloženje ekipe u kojoj ulaze u sutrašnju utakmicu I zbog  ostvarenog cilja u ovoj sezoni, preovladava zadovoljstvo u redovima crveno-crnih. “Sutra igramo za bodove, imamo motiv da pred našom publikom ovu sezonu koja je puna uspeha završimo na parvi način I da im se pobedom zahvalimo na pruženoj podršci I u dobrim I u teškim trenucima koji su obeležili prvu godinu u elitnom rangu. Utakmica sa Javorom će sigurno biti zahtevna jer je ekipa Javora iskusna, a trenutno se bori za opstanak I sigurno će imati veliku želju da pruži svoj maksimum I osvoji bodove. Međutim I mi smo iskusni I mislim da ćemo uspeti da sutrašnji meč odigramo u našu korist”, rekao je Pejović.

Inače, poslednje kolo Super lige Srbije, po trenutnim najavama, igra se u četvrtak 17. maja od 17 časova kada ekipa Mačve gostuje Zemunu.

pr Ana Acan


Javor 1 : 1 Rad
Zemun 1 : 1 Mačva
Bačka 3 : 2 Borac
Radnik 3 : 1 Mladost
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Radnik 37 13 7 17 28
2 Mladost 37 11 11 15 27
3 Zemun 37 11 10 16 26
4 Mačva 37 11 8 18 26
5 Rad 37 10 6 21 26
6 Bačka 37 11 7 19 25
7 Javor 37 10 6 21 24
8 Borac 37 7 5 25 15