XS
SM
MD
LG

Kad "Gruja" reši…

Omladinska liga Srbije 26.kolo: Niš : Radnički – Radnički Pirot  1:0

Radnički Pirot : Cvetanović, Chenyi Yang ( kap.), Kamenović, S.  Lučić, Hongzai Wang, Mijatović, Shuaihu Li, Shaochen Yang, L.Ćirić, J.Lučić, Djordjević. Rezerve , igrali su svi  osim Stanimirovića, Cvetković, Cvetanović, Jovanović, Ćirić.

Ništa to više nije čudno, pogotovo kada su mladje selekcije u pitanju. Što se kadeta, pionira tiče, to se na gostovanju ne sme ni pomišljati na pobedu, s obzirom na domaćinsko sudjenje, ali smo Smatrali da u veoma jakom, ozbijnom takmičenju, kakva je Omladinska liga Srbije,  da  tu "delioci pravde" zaista  omogućavaju svojim sudjenjem  DA POBEDI   KO JE BOLJI!

U Nišu nije bilo tako. Naš vrli poznanik "čovek sa svetskih tv ekrana" internacionalac danilo Grujić, bio je "prinudjen" da svira penal za prosečni niški tim, kako bi bodovi ostali na Čaru. Čak je  i  Gruja bio prinudjen da se igra svojim autoritetom da bi  prosečne Nišlije otele bodove!!

Sve ostalo bilo je pirotsko.. Oslabjeni mladi tim iz Pirota, bez nekih, bolesnih, povredjenih,  bez  najboljeg kineskog igrača koji je priključen prvom timu, "čitao" je u većem delu utakmice lekciju Nišlijama.

Braća Lučić, Kamenović, mladi Kinezi, Mijatović, Čirić, u svim elementima fudbalske igre bili su bolji tim. Golmanu Cvetanoviću, da nije bilo penala, Nišlije ni do "trećeg dnevnika,)" ne bi mogli da dadu gol!

Nije samo ovaj meč završen ovako! U fudbalu u Srbiji navikli smo da gledamo sve i svašta.

Ajde, verovali smo da to ovi ,,matori,, rešavaju na svoj način, ali da se deci uzima  zluženo, to već apsolutno nema vez sa fudbalom.

Iskreno se nadam da će se i naš vrli poznanik složiti s tim! Ali, šta da se radi!  To je postala "zaraza" koja je sišla do petića i opštinskih liga. Svuda – SVAŠTA! "Borba za čistotu fudbala"!!! Kakva parola!