XS
SM
MD
LG
15.04.2011 L. Andrijević

Nike Premier Cup: Crvena zvezda se izborila za učešće na kvalifikacionom turniru u Budimpešti

Na stadionu "Marakana", prvi put u Srbiji, održan je fudbalski turnir Nike Premier Cup na kojem su se nadmetali klubovi iz regiona i njihovi timovi uzrasta od 15 godina. Ovo takmičenje se svake godine održava pod pokroviteljstvom Nike-a, a prvi Premium Cup održan je 1993. godine. Pobednici ovog takmičenja su mladi fudbaleri Crvene zvezde koji su osim pehara osvojili i pravo učešća na kvalifikacionom Nike Premier Cup-u u Budimpešti.

FK Crvena zvezda, FK Jagodina, FK Napredak i FK Spartak – Zlatibor voda su klubovi koji su se, osim pehara, borili i za učestvovanje na kvalifikacionom turniru koji će se održati u Budimpešti u maju ove godine. Na turniru u Budimpešti sastaće se 20 najboljih evropskih timova, uzrasta od 15 godina. Timovi će se, ovom prilikom takmičiti za dva mesta koja ih vode na završni Premier Cup u Mančester.

Ove godine, na Nike Premier Cup turniru učestvovalo je više od milion igrača sa više od 9000 timova iz 43 zemlje. Od svetski poznatih igrača pažnju na svoje fudbalsko umeće, već u tim godinama, na Nike Premier Cup - u skrenuli su Fabergas, Tevez, Robinho, Torres, Iniesta, Postiga, Aquilani i mnogi drugi. Kompanija "Nike" i ovom prilikom nastavlja da podržava mlade, sportske talente.

Rezultati:


POLUFINALE:
FK JAGODINA – FK SPARTAK ZLATIBOR VODA                                     REZ: 0:2
FK CRVENA ZVEZDA – FK NAPREDAK                                                     REZ: 2:0
UTAKMICA ZA TREĆE MESTO:
FK JAGODINA – FK NAPREDAK                                                                REZ: 0:1
FINALE :
FK CRVENA ZVEZDA – SPARTAK ZLATIBOR VODA                                REZ: 3:1