XS
SM
MD
LG

Večiti derbi u Jajincima za Đurđevdan

U 6. kolu Super Lige Srbije u ragbiju 13 u nedelju 6. maja na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima (13.30) igra se novi večiti derbi između Partizana i Crvene zvezde. Biće to treći ovosezonski duel najvećih rivala, a prethodna dva u Superkupu Srbije i prvom delu prvenstva dobila je Zvezda. Interesatno je da Partizan domaćin na Zvezdinu slavu – Đurđevdan.

 

 

Crveno-beli za sada igraju sezonu bez poraza, pa će svakako gostovanje crno-belima verovatno biti i najveži test u ovoj sezoni. Upravo je Partizan bio najbliži da savlada Zvezdu u ligaškom delu, gde je ekipa Admira Hadžića ispustila pobedu u završnici meča, dok na startu sezone u borbi za Superkup nije bilo neizvesnosti (42:26).

- Bilo koju ekipu teško je dobiti tri puta za redom, pogotovu kada je u pitanju tim koji takođe ima šampionske ambicije. Međutim, verujemo u naš kvalitet i idemo na pobedu u Jajincima – rekao je kapiten Zvezde Vojislav Dedić.

 

 

Crveno-beli će za ovaj derbi biti jači za povratnika iz Francuske Miloša Ćalića. Reprezentativac Srbije je prošlog vikenda u prvoj utakmici posle epizode u inostranstvu postigao čak četiri eseja.

- Zvezda je na papiru najkvalitetniji tim u Srbiji, sa nekoliko stranaca, stranim trenerom i sa dosta reprezentativaca. Ipak, igramo kod kuće i daćemo sve od sebe da ih konačno savladamo ove sezone – izjavio je trener Partizana Admir Hadžić.

Ovo je inače 22 ukupno ragbi večiti derbi. Crveno-beli za sada imaju 14 pobeda Partizan ima šest trijumfa, a jedna utakmica završena je nerešenim rezultatom.