XS
SM
MD
LG

Ode Borac u provaliju

Susret u Ligi za opstanak Premijer lige BiH između Borca i Mladosti je pod znakom pitanja. Borac mora isplatiti 15.286 KM Fedoru Predragoviću i Vuletu Trivunoviću, ili u suprotnome neće ni igrati utakmicu sa timom iz Doboj-Kaknja.

Potpredsjednik Banjalučana Vico Zeljković, potvrdio je kako dogovor još uvijek nije postignut.

“Tačno je, dugovanja do ovog trenutka nisu isplaćena, a još uvijek nije postignut dogovor o reprogramu. Išli smo na na opciju da te obaveze pomjerimo za poslije jer trenutno nemamo priliv sredstava. Tu više nije stvar da li oni imaju u nas povjerenje ili ne, pošto je presuđeno u njihovu korist i njih ne može niko da prevari. Oni će svoje sigurno naplatiti. Mi sada nemamo priliv sredstava, a nemamo dogovor, tako da je odigravanje utakmice u subotu pod znakom pitanja”, rekao je Zeljković u razgovoru za “Mondo”.

On nije siguran da li će Borac uopšte pronaći novac kako bi izmirili dugovanja prema Predragoviću, kojem se duguje 10.286 KM te Trivunoviću 5.000 KM. No, tu nije kraj. Borac bi do naredne sedmice trebao isplatiti 24.000 KM Rudaru za Nemanju Trkulju kao naknadu za treniranje.

Ostane li Borac bez bodova, znatno bi to promijenilo borbu za opstanak u Premijer ligi BiH.