XS
SM
MD
LG

Radnički ubedljiv protiv Tirane u Balkan Super Ligi

U 1. kolu Grupe C Balkan Super Lige u ragbiju 13, Radnički je pred domaćim navijačima u Nišu savladao debitanta albansku Tiranu sa 38:0 (14:0). Ubedljiva pobeda Nišlija na pomoćnom terenu Sportskog centra Čair obeležila je bogat i zanimljiv ragbi vikend širom Srbije.

Radnički Niš - Tirana

Istorijski meč u Nišu upotpunosti pripao je domaćim ragbistima koji su pred 500 navijača opravdali veće iskustvo protiv debitanta na međunarodnoj sceni. Tirana se dobro držala tokom prvog poluvremena, da bi u nastavku Radnički slomio otpor gostiju i stigao do prvih bodova u regionalnom šampionatu.

Radnički Niš - Tirana

Pored međunarodnog duela u Nišu, na Jugu Srbije se igrao i meč osmine finala domaćeg Kupa. Na igralištu FK Mladog Borca u Živkovu ekipa Crveni kengur savladao je domaći tim Morava Gepardi iz Leskovca sa 72:12.

Uprkos velikoj želji, Gepardi nisu mogli da pruže jači otpor drugom timu akktuelnog šampiona Srbije, Crvene zvezde. Ovom pobedom Crveni kengur je izborio plasman u četvrtfinale Kupa Srbije, gde će se sastati protiv Dorćola.

Kup Beograda ragbi 9 kadeti

Takođe proteklog vikenda održana su i dva turnir mlađih kategorija na terenu FK Heroj Poletu Jajincima. Kup Beograda za kadete u ragbiju 9 pripao je Dorćolu, koji je trijumfovao u konkurenciji Partizana i Gvozdenog stroja sa Uba.

U 1. kolu Dorćol je lako sa 32:0 savladao Gvozdeni stroj, dok su u drugoj utakmici novi prvaci bili bolji od Partizana 28:22. Crno-beli su potom savladai Gvozdeni stroj sa 28:8, ali je jedna titula u mlađim kategorijama posle nekoliko godina završila na Dorćolu.

Na istom terenu, juniori Crvene zvezde osvojili su Kup Beograda u ragbiju 9. Odlučujuću pobed crveno-beli ostvarili su već u 1. kolu, pobedivši večitog rivala Partizana sa 20:14.

Kup Beograda ragbi 9 juniori

Pobednik juniorskog večitog derbija odlučen je u samom finišu meča. Na šest minuta do kraja, Partizan pravi preokret esejem Marka Jakovljevića i prvi put stiže do prednosti – 14:12.

Samo dva minuta kasnije Miša Čobanović je postigao esej za Zvezdu i vratio prednost svojoj ekipi, 16:14. U poslednjem minutu tačku na susret stavio je esejem Ilija Krstić za konačnih 20:14.

Potom je u 2. kolu Zvezda savladala Dorćol sa 34:4 i time obezbedila ukupnu pobedu na turniru. U poslednjoj utakmici Partizan je identičnim rezultatom, 34:4 bio bolji od Dorćola.