XS
SM
MD
LG

Zvezdin preokret u večitom derbiju

U 3. kolu Grupe A Prve lige Srbije u ragbiju 13, Crvena zvezda je nakon preokreta na Adi Ciganliji savladal Partizan – 22:20 (4:14). Po teškom, blatnjavom terenu i kiši viđen je odličan ragbi večitih rivala koji su ponovo potvrdili da će trka za trofejima ove sezone biti veoma neizvesna.

 

 

Crveno-beli su prvi poveli, već u 7. minutu Aleksandar Đorđević je postigao prvi esej, pa je posle promašaja Vladislava Dedića domaćin imao prednost 4:0. Međutim poene su od tada do kraja poluvremena postizali samo igrači Partizana. Nikola Srbljanin u 10. minutu i Dušan Milutinović devet minuta kasnije postigli su eseje, dok je Džavid Jašari bio precizan iz oba pretvaranja kao i iz kazne u 39. minut za vođstvo crno-belih na pauzi od 14:4.

Australijanac na klupi Zvezde, Trev Smit bio je vidno nezadovoljan igrom svojih izabranika, pa je posle žestokih kritika njegova ekipa u drugom poluvremenu zaigrala mnogo angažovanije. Škot Sem Heron je već na startu drugog dela postigao drugi esej za svoj tim koji posle neuspešnog pretvaranja reprezentativca Miloša Zogovića smanjuje na 14:8.

 

 

Jašari novom kaznom brzo povećava prednost na 16:8, ali Zvezda još ekspresnije odgovara, strelac eseja bio je ponovo Đorđević. Rezultat je potom mirovao narednih deset minuta, kada je u 59. minutu Pavle Vojinović prelepim esejem činilo se prelomio utakmicu u korist Partizana – 20:12.

Međuti, tek tada je postalo uzbudljivo - Zvezda je krenula sa žestokim napadima, koji su tek u 75. minutu urodili plodom. Amerikanac Monte Gadis je solo prodorom od 50 metara i esejeom, uz pretvaranje Dedića, primakao svoj tim na samo dva poena minusa, 20:18.

 

 

Delovalo je kao da je pred crveno-belima jako malo vremena za preokret. Ispostavilo se da ga je bilo dovoljno jer je posle neuspešne akcije Partizana, Stefan Nikolić na dva minuta do kraja postigao peti i pobedonosni esej za domaćina.

Zvezda je tako i drugi put savladala večitog rivala ove sezone, pošto su slavili i u Superkupu Srbije u februaru, 42:26. Crveno-belima je to ujedno i 14 pobeda u 21 večitom derbiju, dok je Partizan ostao na šest pobeda, a jedna utakmica završena je nerešenim rezultatom.

Za vikend su takođe odigrane i dve utakmice Grupe B Prve lige, Morava Gepardi savladali su Car Dušan Sini sa 24:18, dok je Radnički iz Niša bi bolji od ekipe Soko Vranje – 24:20.