XS
SM
MD
LG

Juniori Srbije u subotu u Bugarskoj

Juniorska reprezentacija Srbije (igrači do 19 godina starosti) u subotu 31. marta (12.00) u Sofiji igra prijateljsku utakmicu protiv odgovarajuće selekcije Bugarske. Meč se igra u okviru druge faze priprema juniora Srbije za Evropsko prvenstvo koje se u avgustu igra u Beogradu.

U ovoj fazi priprema kandidati za reprezentaciju trenirali su protekle nedelje pod vođstvom trojice australijskih trenera koji će biti i deo stručnog štaba na EP ovog leta. Nil Bijorac, Branislav Zec i Bret Dejvidson pomno su pratili formu potencijalnih reprezentativaca kako kroz zajedničke treninge, tako i kroz njihove mečeva za klub prošlog vikenda, pa će gostovanje u Sofiji biti vrhunac zajedničkog rada.

- Iza nas je veoma uspešna nedelju dana zajedničkog rada i jedva čekamo da na terenu primenimo ono što smo uspeli da do sada uradimo – rekao je pred put u Bugarsku Nil Bijorac, koji će biti glavna trener na meču u Sofiji.

Uoči puta u Bugarsku, Ambasada Australije u Srbiji priredila je prijem za juniorsku reprezentaciju i čelnike Ragbi 13 federacije Srbije. Ambasadorka Australije Džulija Fini već godinama se trudi da pomogne razvoj ovog sporta u Srbiji, tako da je dolazak trojice australijskih stručnjaka bila dobra prilika da se učvrste inače sjajni odnosi.

Pored igrača i stručnog štaba reprezentacije, prijemu su prisustvovali i članovi Upravnog odbora R13FS Jovan Vujošević i Radoslav Novaković, generalni sekretar Federacije Slobodan Manak, selektorom Admirom Hadžićem, glavnom trenerom Neil Bijorcem (naši Srbinom iz Australije), kao i jedan od velikih sponzora nacionalnih selekcija Srbije, Britanac Mark Herison.