XS
SM
MD
LG

CSKA bolji od Partizana, stotka Zvezde u Istanbulu

Najbolji srpski ragbi 13 klubovi, Partizan i Crvena zvezda ostvarili su polovičan učinak u međunarodnim duelima ovog vikenda. U prijateljskoj utakmici u Moskvi, crno-beli su izgubili tesno od šampiona Rusije, CSKA 38:32 (18:16), dok je Zvezda u Grupi E regionalne Balkan Super Lige u Istanbulu ubedljivo slavila protiv Bigli Badžersa čak sa 110:0 (56:0).

 

CSKA - Partizan

 

Gostovanje Partizana u Rusiji proteklo je više nego u prijateljskoj atmosferi, pošto su se domaćini potrudili da maksimalno dočekaju aktuelnog prvaka Balkana. Prijateljstvo dva kluba, međutim, nije uticalo na intenzitet i kvalitet same utakmice u kojoj su crno-beli u završnici ispustili pobedu.

 

CSKA - Partizan

 

Pred oko 500 navijača, tim Admira Hadžića vodio je do pet minuta do kraja sa 32:20, ali su armejci u samom finišu napravili preokret. Predvođeni Vladimirom Milutinovićem, crno-beli su imali prednost od samog početka, a najbolji strelac srpskog šampionata bio je strelac dva eseja, dok je Džavid Jašari bio siguran iz svojih šuteva.

Ipak, CSKA se nije predavao i držao je korak sve do 75. minuta kada je usledila, ispostavilo se odlučujuća serija poena domaćina. Tvorci preokreta bili suz Drozdov, Džavahasvili i Leskov koji je u sudijskoj nadoknadi obezbedio pobedu prvaku Rusije i trofej Vojnog jedinstva, namenjen boljem u ovoj ubuduće tradicionalnoj utakmici.

 

CSKA - Partizan

 

- Nećemo reći da nam rezultat nije bitan, ali je daleko važnije što smo uspeli da organizujemo ovo gostovanje što je uspostavljeno jedno veliko sportsko prijateljstvo i što je ova još uvek mlada ekipa dobila priliku da stekne novo važno međunarodno iskustvo – izjavio je posle utakmice trener Partizana Admir Hadžić.

Rezultatski u svom gostovanju daleko bolje prošao je večiti rival, Crvena zvezda. Svakako i značjano lakši protivnik je bio u pitanju jer su crveno-beli demolirali Bilgi Badžerse u Istanbulu 110:0 na startu svoje sezone u Balkan Super Lige. Turskom vicešampionu ovo je bio debi u zvaničnim međunarodnim mečevima što je iskusniji srpski prvak iskoristio da ostvari više nego ubedljivu pobedu.