XS
SM
MD
LG

Srpkinje otputovale u Švedsku: Ne idemo da se branimo

Ženska reprezentacija Srbije otputovala je u švedski grad Ševde, gde će u subotu u 16 časova igrati meč četvrtog kola kvalifikacione grupe za Evropsko prvenstvo koje će se u decembru održati u Francuskoj. Pobeda nad Šveđankama bi i definitivno potvrdila plasman Srpkinja na EP 2018, a praktično bi rešila i pitanje prvog mesta koje donosi bolje mesto pred žreb.

Prvi meč u niškoj hali "Čair" rešen je u korist srpskog tima - 30:23 (9:15) posle spektakularnog preokreta pred 2.500 gledalaca.

- Rezultat prvog meča bio je i više nego pozitivan. Sa svakim okupljanjem će biti još i bolje, da se upoznamo još više i odlučnije krenemo na gol. Moramo da iskoristimo još više naš tandem pivotmena, koji je po meni jedan od najboljih na svetu. Moramo korak po korak, ne možemo pet unapred. Dobrog raspoloženja idemo u Švedsku. Pokazali smo da možemo i verujem da ćemo odigrati dobru utakmicu i u gostima. Ovih +7 ne može da zavara. Insistiram da je sprečavanje kontranapada izuzetno bitno, što smo videli u prvom poluvremenu u Nišu, kada smo primili puno lakih golova. Ne mogu da nas zavaraju, ako u tom segmentu budemo dobri. Želja, htenje, da mi to možemo, sve to mora da bude prisutno. Na pozicioni napad nećemo izgubiti utakmicu. Šveđanke se nisu snašle na našu 6-0 odbranu u drugom poluvremenu. Sada će je studirati kao šahisti, tražiće pukotinu u našoj odbrani. Pokušaćemo da je još usavršimo - rekao je u najavi meča selektor LJubomir Obradović. 

Foto: RSS

Junakinja pobede bila je Katarina Tomašević sa 22 odbrane...

- Kao što smo brzo zaboravile prvo poluvreme u Nišu, izašle na teren i savladale Šveđanke sa 13 golova do kraja utakmice, tako i sada sve ostavljamo iza nas. Imamo lepu zalihu od sedam golova, koja nas je približila prvom mestu u grupi, ali je nećemo čuvati. Idemo u Švedsku da se nadigravamo, da pokažemo karakter i nastavimo dobru seriju partija od decembra sa Svetskog prvenstva. Nadam se da će devojke ponoviti nivo odbrane iz Niša, da ćemo se boriti maksimalno, a onda će i nama na golu biti mnogo lakše da budemo na nivou.

TABELA:
Srbija 6
Švedska 4
Makedonija 2
Farska Ostrva 0