XS
SM
MD
LG

Startuje druga sezona Balkan Super Lige

Utakmicama u Beogradu i Sofiji ovog vikenda počinje druga sezona regionalne Balkan Super Lige u ragbiju 13. Veliki uspeh debitantske sezone takmičenja izazvao je veliko interesovanje, tako da se broj učesnika više nego duplirao, tako da će to biti najjače klupsko ragbi takmičenje u ovom delu Evrope.

Čak 15 timova iz sedam zemalja ovog dela Starog kontinenta boriće se za titulu regionalnog prvaka, a broj učesnika mogao je da bude veći, pošto su prijave stizale iz svih krajeva sveta, uključujući i Južnu Afriku, Liban i Rusiju.

Finale BSL 2017 Partizan - Crvena zvezda

- Javljali su nam se klubovi sa drugih kontinenata, ali želimo da takmičenje ograničimo na ovaj deo Evrope – kaže komesar lige Dragan Pavlović – Značajno smo i ovako povećali broj učesnika i sa novim formatom takmičenja biće izazov da nastavimo da podižemo kvalitet.

Pored Srbije, Bosne i Hercegovine, Bugarske i Turske čije su ekipe i prošle godine učestvovale, Balkan Super Ligi se ove sezone pridružuju timovi iz Grčke, Albanije i Crne Gore. U prvoj fazi takmičenja klubovi će biti podeljeni u pet grupa po tri ekipe. Srbija će imati pet predstavnika koje predvode prošlogodišnji finalisti Partizan i Crvena zvezda koji će ponovo biti favoriti za osvajanje titule.

Finale BSL 2017 Partizan - Crvena zvezda

- Prošlogodišnja pobeda nad Zvezdom u finalu regionalnog šampionata daleko je najveći uspeh u istoriji kluba. Naše ambicije su da pokušamo da zadržimo taj trofej, kao i da budemo uspešni i u domaćim takmičenjima – rekao je trener branioca title, Partizana, Admir Hadžić.

Crno-beli odbranu trona počinju u nedelju 18. marta gostovanje u Sofiji Lokomotivi (15.00) u meču Grupe B. Prethodne dve utakmice se igraju u Beogradu: u Grupi A Radnički Novi Beograd dočekuje Banja Luka Voriorse (13.00), dok će istovremeno Dorćol u Grupi D ugostiti još jednu ekipu iz Bosne i Hercegovine, Vitez.

Grupa A: Radnički Novi Beograd (Srbija), Kadikoj Buls (Turska), Banja Luka Voriors (BiH).

Grupa B: Partizan (Srbija), Lokomotiv (Bugarska), Aris Igls (Grčka).

Grupa C: Radnički Niš (Srbija), Atika Rajnos (Grčka), Klub Regbise Tirana (Albanija).

Grupa D: Dorćol (Srbija), Vitez (BiH), Južna Regija (Crna Gora).

Grupa E: Crvena zvezda (Srbija), Rodos Najts (Grčka), Bilgi Badžers (Turska).