XS
SM
MD
LG

Memorijal Željko Sarić u subotu u Jajincima

Ragbi 13 federacija Srbije u subotu 17. marta na stadionu FK Heroj Polet u Jajincima organizuje međunarodni juniorski memorijalni turnir Željko Sarić. Turnir nosi ime po tragično nastradalom nekadašnjem reprezentativcu Srbije, koji je sa Dorćolom bio višestruki šampion države.

Pored njegovog matičnog kluba i domaćina, Partizana, na turniru će učestvovati i norveška ekipa Nanestad Norsmen. Mini trijagonal biće odlična prilika da deo reprezentativaca juniorske selekcije Srbije, koji igraju za domaće klubove, steknu vredno međunarodno iskustvo.

 

Željko Sarić

 

- Želimo da održimo sećanje na jednog od naših najboljih igrača svih vremena koji je pre rano završio svoj život. Žejko nosi velike zasluge zato što smo tu gde jesmo kao ragbi nacija - lider u regionu i zemlja koja je bila nadomak Svetskog prvenstva – izjavio je Jovan Vujošević član UO Ragbi 13 federacije Srbije.

Turnir u Jajincima ubuduće će dobiti tradicionalni karakter, a nagrade najboljima posle punog dana takmičenja uručiće ćerka Željka Sarića, Ana.