XS
SM
MD
LG

Rajn Nekar Leven igra sa B timom u Poljskoj zbog nesuglasica Bundeslige i EHF-a

Svi su se plašili ovog scenarija, ali nažalost se desio... Analitičari su pričali da će biti teško uskladiti Bundesligu i Ligu Šampiona, nažalost ovakav ishod je bio neminovan i RNL je pod znakom pitanja za dalju fazu Lige Šampiona...

Rat Evropske rukometne Federacije i DKB Bundeslige dobio je svoju prvu žrtvu – rukomet. Neusaglašeni termini odigravanja mečeva u špicu sezone doveli su do toga da je nemački šampion Rajn Nekar Leven odlučio da na meč osmine finala EHF Lige šampiona u Kielce pošalje drugi tim!

Sve je počelo sa problemom odigravanja prvog meča koji je trebalo da se igra 24. marta u Kielceu, baš na dan kada Kil i Rajn Nekar Leven igraju svoj meč DKB Bundeslige uz prenos ARD (nacionalna TV).

Foto: Rhein Neckar Loven

Nemci nisu hteli da odstupe sa terminom, kao ni Poljaci, odnosno, Mađari (PIK Seged igra sa Kilom), a EHF je ponudio da klubovi zamene domaćinstva, odnosno, da nemački klubovi ugoste prvi svoje rivale tokom nedelje, a da se revanš dueli igraju prvog dana aprila.

Kil je na to pristao, a Rajn Nekar Leven nije, izdajući saopštenje „da je na fer i sportski način kroz 14 utakmica izborio pravo da revanš meč osmine finala igra pred svojim navijačima i da ne želi više da bude igračka u borbi EHF i Bundeslige“.

Nemci su želeli da igraju dan kasnije u Kielceu, 25. marta, ali to nije bilo prihvatljivo EHF-u, kako se navodi „iz neobjašnjivih razloga“.

Tako će Rajn Nekar Leven 24. marta igrati od 18.15 u Kilu, a dva sata ranije će drugi tim „lavova“ gostovati u poljskom Kielceu.

I pored jasne ogromne prednosti Poljaka i verovatno ubedljive pobede, Rajn Nekar Leven će prvog aprila izaći sa najjačim sastavom na megdan timu Talanta Dušebajeva u SAP Areni. Jasno je da neće imati mnogo šanse, a ni rukomet…