XS
SM
MD
LG

FK Inđija: Prvi izazov Bežanija

Pripremni period srpskih fudbalskih prvoligaša je iza ovih klubova, pa tako i za FK Inđiju. Marljivo se radilo oko dva meseca od starta priprema, igrale su se pripremne utakmice, a svoje utiske o tom periodu rada svodi šef struke, Srđan Blagojević.

Blagojević i Vujasin. Foto: Anđelko Belić

"Zaključno sa sutrašnjim treningom, tačno 30.trening od početka priprema. Tačnije sedam nedelja smo radili. Odigrali smo i te neke prijateljske utakmice. Moram da se osvrnem još jednom, kao i prošli put, da se zahvalim rukovodstvu FK Inđija i prijateljima kluba koji su nam omogućili da imamo jako dobre uslove za održavanje pripremnog perioda u SC FSS u Staroj pazovi. Uspeli smo da neutrališemo ovo vreme i probleme koje većina ekipa ima kada su tereni u pitanju. Mi smo skoro celi pripremni period radili u Pazovi. To je privilegija u svakom slučaju. Mogu da kažem da smo odradili sve ono što smo isplanirali. I što se tiče rada na tehnici i što se tiča rada na taktici i nekog internog rada kada je u pitanju fizička priprema. Kada podvučem crtu, mogu da budem zadovoljan onim što smo prošli u predhodnih sedam nedelja"

Ono što ste do sada radili je donekle i ciljano, jer u prvom kolu igrate protiv Bežanije. Taj tim Vam sigurno nije nepoznanica. Šta očekujete od tog meča ?

"Igrom slučaja je da prva utakmica protiv Bežanije na terenu sa veštačkom travom, tako da nam se poklopio praktično taj rad u Pazovi, sa potrebama da radimo na terenu sa veštačkom travom. Očekuje nas pre svega, jedna utakmica koja nosi specifičan naboj, koju nosi svaka prva utakmica u prvenstvu. Već su se igrači i svi mi u stručnom štabu zasitili treninga bez takmičarskih utakmica i oseća se naboj i među igračima. Mogu da kažem i neka nervoza. Pozitivno nestrpljenje do početka ove utakmice. Očekuje nas utakmica koja će biti izuzetno teška. Prevashodno što je domaćin Bežanija u situaciji da mora da nas napadne. Da mora da juri pobedu na ovoj utakmici, s'obzirom da su prvoplasirani ispod crte za ispadanje. Mi opet sa svojim ambicijama, sa svojom vizijom, sa svojom idejom, sa svojim konceptom želimo, kao što sam pričao na prvom skupu ovde godine, na početku priprema, da imamo želju da napredujemo, da budemo bolji nego što smo bili. Svi nosimo neke svoje lične ambicije koje želimo na toj utakmici u subotu da pretočimo u pozitivan rezultat".

Dosta je bilo promena u igračkom kadru. Koliko je bilo teško uklopiti te nove momke u stari sastav, da ga tako nazovemo ?

"Prelazni rok kao i svaki drugi. Pogotovo u našem fudbalu. Ima dosta odlazaka i dolazaka. Mi smo relativno promenili ekipu. Mislim da smo napravili homogeniju nego što je to bilo u predhodnom periodu. Sa većom konkurencijom na određenim pozicijama. Sa zadovoljstvom mogu da kažem da tim neće činiti samo 11 igrača koji će početi utakmicu na stadionu Bežanije. Nego je taj krug mnogo širi. I da ćemo imati to zadovoljstvo da primenimo neku rotaciju da više igrača vidimo na delu u ovoj polusezoni. Nadam se da će to doneti neki pozitivan rezultat. Sve novajlije koje su došle su pokazale neki kvalitet. Zadovoljni smo sa njihovim odnosom i radom. Uklopili su se posle par nedelja rada. Prihvatili su koncept igre. Prihvatili su ideju. Način funkcionisanja tima. Principe funkcionisanja i tima i svlačionice kluba. Tako da očekujem od svakog od njih, isto što očekujem i od igrača koji su duži vremenski period ovde. Da ponesu teret takmičenja i da u celom tom takmičenju pronađu neki svoj lični interes, u smislu lične afirmacije i ličnog napretka".

Kapiten FK Inđija, Mile Vujasin je kao i ceo tim prošao kroz pripremni period. Bilo je tu dosta truda, dosta rada, dosta loših vremenskih uslova. Zima je takva kavkva jeste. Ipak prva utakmica je pred Vama. Kako vi vidite ovaj meč sa Bežanijom,

"Posle duže pauze i priprema sigurno je da smo se uželeli takmičarskih utakmica. Gostujemo ekipi Bežanije. Iako to tabela ne pokazuje, gostujemo jednoj ozbiljnoj ekipi.Željni su dokazivanja, agresivna ekipa. Ako uđemo maksimalno angaržovani u utakmicu mislim da ne bi trebalo da imamo problem. Radili smo pripreme odlično. Novi momci su se dobro uklopili. Tako da očekujemo tri boda iz Beograda".

U Bežaniji je uvek bilo tako. Ili je 0: 0 ili je 1: 0. Najčešći rezultat u ovim utakmicama. Jedan gol, garantuje dobar rezultat. Kako stići do tog gola ?

"Sa ekipom Bežanije je uvek tvrda utakmica. Ako se sećete u prošloj polusezoni imali smo problem kada nismo dobro ušli u utakmicu. Gubili smo sa 1: 0. Sva sreća po nas vratili smo se u igru. Okrenuli smo rezultat na 3: 1. Očekujem od ove utakmice da u nju uđemo maksimalno skoncetrisani od početka i onda ne bi trebalo da imamo problem".


30 .kolo Prva liga Srbije
TSC 7 : 0 Temnić 1924
Sloboda 0 : 3 Radnički (P)
Inđija 1 : 1 Proleter
Teleoptik 0 : 0 Bežanija
Radnički 1923 0 : 3 Dinamo
Novi Pazar 2 : 2 Budućnost
Sinđelić 2 : 1 Metalac
Jagodina 3 : 2 ČSK Pivara
Konačna tabela
Poz Tim Utak Pob Ner Por Bod
1 Proleter 30 20 5 5 65
2 Dinamo 30 20 3 7 63
3 Metalac 30 17 6 7 57
4 TSC 30 15 9 6 54
5 Inđija 30 12 9 9 45
6 Sinđelić 30 13 6 11 45
7 Bežanija 30 11 11 8 44
8 Teleoptik 30 10 10 10 40
9 Novi Pazar 30 9 13 8 40
10 Budućnost 30 9 11 10 38
11 Radnički 1923 30 10 6 14 36
12 Sloboda 30 9 7 14 34
13 Radnički (P) 30 8 7 15 31
14 Temnić 1924 30 6 8 16 26
15 ČSK Pivara 30 4 10 16 22
16 Jagodina (-6) 30 3 7 20 10