XS
SM
MD
LG

Fudbalski put Stefana Bukorca: Dokazivanje u četiri države

U podgoričkoj Mladosti - foto: lična arhiva

Zanimljiv je „životno-fudbalski put“ Stefana Bukorca, trenutno prvotimca Mladosti iz Podgorice. U jednoj rečenici bi se napisalo: „Od Grabovaca, preko Pećinaca, Gruzije i Kipra do Podgorice“. Za medije „vrlo je zahvalan“!

Za početak, „film se vraća“!

- Prve fudbalske korake sam napravio Graničaru iz Grabovaca, rodnom selu – kaže Bukorac - Sa navršenih 10 godina prelazim u Srem iz Sremske Mitrovice, gde provodim četiri lepe godine. Prve „seniorske minute“ beležim u Partizanu iz Vitojevaca. Posle pola godine, prelazim u Jedinstvo iz Platičeva.

 U Platičevu, Bukorac igra pola godine. „Posebno poglavlje“ predstavlja šestogodišnji boravak u pećinačkom Donjem Sremu.

- Godine 2008. dolazim u pećinački Donji Srem – nastavlja popularni Stefi – Na preporuku Dragana Despotovića, tada direktora kluba, koji ima velike zasluge u mom fudbalskom razvoju. Naravno, zasluga ima i tada predsednik kluba Milenko Đurđević. Prvi trener u Donjem Sremu bio mi je čuveni Zoran Rankov iz Vojke. Sa svim stručnjacima u Pećincima imao sam izuzetan odnos i korektnu saradnju. Izsvojio bih, ipak, Nenada Vanića, Ljubu Ristovskog i pokojnog Bogića Bogićevića. Pamtiću Pećince i Donji Srem po šest izuzetnih sezona. Prelazili smo iz ranga u rang, da bi na kraju dospeli do Super lige.

Stefan Bukorac (1)

Posle Pećinaca je došla na red Gruzija.

- U Dinamu iz Tbilisija igrao sam šest meseci. Na žalost, klub je došao u veliku krizu, te su stranci „postali višak“. Vraćam se u Srbiju, odn. u Metalac iz Gornjeg Milanovca.

Bukorcu kao da je suđeno da u klubu provede pola sezone.

- Tokom zimske pauze dobijam sa Kipra ponudu, koju nisam mogao odbiti – priznaje Bukorac – Potpisujem za Enos Paralimni, koji se u tom trenutku borio za opstanak u ligi. Nije imao sreće, te ispada u niži rang. Posle pet-šest meseci dobijam ponudu da ostanem u klubu i nastavim sa igranjem u Drugoj ligi. Međutim, samo sam se zahvalio na ponudi.

Na red je došla Crna Gora, odn. podgorička Mladost, u kojoj je godinu i po.

- Kada sam došao u Mladost bila je šampion Crne Gore – ističe Bukorac – Pre početka ove sezone ambicije su nam bile šampionska titula i Kup. Trenutno smo četvrti na tabeli. Malo slabije smo startovali. Pokušaćemo da budemo među prve tri ekipe, odn. da steknemo pravo igranja u Evropi. Pred nama je polufibale Kupa.

Kako se kaže „prva ljubav zaborava nema“!. Stefan Bukorac i dalje održava kontakte sa nekadašnjim saigračima iz Donjeg Srema.

- Čujem se sa Stanisavljevićem, Zecom, Krunićem, Prljevićem, Lakićevićem, Ristiovim, Zeljkom, Josimovim, Vukobratom...Pratim razvoj događaja u Pećincima i drago mi je da klub polako staje na noge.

I Stefan Bukorac je „čvrsto na nogama“. U bračnim vodama je od oktobra 2016. i ima jednogodišnji kćer Dunju.

 

Stefan Bukorac (2)