XS
SM
MD
LG

Još 5 sportskih organizacija među prioritetnim klubovima u Nišu
Savez za školski sport dobio je svoje mesto među najznačajnijim niškim sportskim udruženjima, što znači i više para iz budžeta, a novajlije, odnosno povratnici na ovu listu su i Rukometni klub Železničar, Fudbalski klub Budućnost iz Popovca, Planinarsko alpinističko ekspedicijski klub Niš, te Karate klub Elid. Na sledećem Gradskom veću biće poznato i koliko će tačno para biti izdvojeno za njih.
Očekuje se da ove godine budžet za sport bude veći u odnosu na prethodnu; foto: JV arhiva

Uz njih, tu je još 18 klubova, koji su i prošle godine bili na listi, a to što su tu u praksi znači da će najveći deo para građana, koje idu na sport, otići upravo njima.

Želja i Budućnost su mesto osigurali zahvaljujući plasmanu, jer su se rukometaši vratili u Superligu, a ekipa iz Popovca je kao pobednik Zone jug obezbedila plasman u treći rang takmičenja. Planinari i karatisti su tu, jer su ova dva sporta postala olimpijska.

Što se tiče Saveza za školski sport, prema rečima predsednika Komisije za sport Milovana Bratića, to je tendencija da se podstiče razvoj sporta u školama.

Ovo su prioritetni klubovi u gradu. Veći deo budžeta koji se odvaja za sport, biće odvojen za ove klubove. Na osnovu pozicija, koje će odrediti Gradsko veće, prošle godine je iznos bio 105 miliona, ove godine očekujem da će biti mnogo veći - priča Bratić.

Što se tiče klubova koji su na ovoj listi bili i prošle godine, tu su očekivano fudbalski superligaši Radnički i Mašinac, kao i srpskoligaši Car Konstantin i Sinđelić. Predstavnici košarke su drugoligaš Konstantin i prvoligaš Student, rukometa Naisa, odbojke OK Niš, vaterpola Nais, a malog fudbala Kalča.

Tu je i Teniska akademija Živković, Streljački klub Niš 1881, Gimnastički klub Niš, Kajak-kanu klub Gusar, te plivači Niša i Svetog Nikole. Od boraca sem Elida je tu i najbolji niški kolektiv Kinezis.

Pored Saveza za školski sport, novac će dobiti i Sportski savez Niša.