XS
SM
MD
LG

Tim Bev osvojio tradicionalni Rizman kup

Tim Bev Rizman ovogodišnji je osvajač Rizman kupa, tradicionalnog meča koju na startu sezone organizuje Rgabi 13 federacija Srbije u čast legendarne ragbi porodice. Na stadionu BASK Arena na Carevoj ćupriji, mlada reprezentacija Srbije do 20 godina starosti pod imenom Bev Rizman savladala je sa 30:22 (10:14) ekipu Džona Rizman za koju su igrali članovi nacionalne selekcije igrača do 23 godina starosti.

 

 

U šest godina održavanja ovog revijalnog Kupa, timovi nose imena sinova čuvenog Augustusa Gasa Rizmana, čiji mlađi sin, Džona je i napravio tu direktnu vezu sa srpskim ragbijem 13 za čije je uspešno obnavljanje u mnogome zaslužan. Utakmica je takođe iskorišćena i kao deo priprema za Evropsko prvenstvo do 19 godina starosti koje se u avgustu održava u Beogradu.

Zbog toga su i za Tim Bev igrala samo trojica igrača rođena 1998. godine, pa je stručni štab na čelu sa Admirom Hadžićem i Slobodanom Manakom mogao da isproba formu kandidata uoči starta klupske sezone. Kao da su to i sami igrači njihove selekcije dobro shvatili pa su silno motivisani ušli u utakmicu koja se igrala po debelom minusu na Carevoj ćupriji.

 

 

Predvođeno kapitenom i najboljim strelcem srpskog ragbija u prošloj sezoni, Vladimirom Milutinovićem, Tima Bev diktirao je tempo od samog starta i poveo sa 10:4. Međutim, Tim Džon koji je predvodio sa klupe Dalibor Vukanović se do kraja prvog poluvremena trgao i poveo - 14:10

Na početku drugog poluvremena Denis Čengaj esejem uvećava prednost starijih na 18:10 i u tim trenucima činilo se da će Tim Džon četvrti put stići do trijumfa. No, mlađi se nisu dali i zahvaljujući kapitenu Milutinoviću serijom  20-4 do kraja stižu do velike pobede.

Tako je rezultat u šest odigranih Rizman kupa sada izjednačen – obe ekipe imaju po tri pobede.