XS
SM
MD
LG

Obradović zadovoljan učinkom: Ako se ne radi, nema ni razloga za optimizam

Selektor LJubomir Obradović zajedno sa svojim stručnim štabom, po drugi put ove godine, okupio je najperspektivnije igračice iz srpskih klubova u trenažni centar, koji se od nedelje do utorka održao u Košutnjaku. Četiri zajednička treninga, pomogla su stručnom štabu u proceni mogućnosti kandidatkinja, ali i samim igračicama u individualnom razvoju:

- To je ono što smo zamislili da kroz trenažne centre isprobamo i osposobimo što veći broj devojaka, jer nismo u mogućnosti zbog kratkog perioda kroz EHF nedelje da to uradimo. Želimo da ih pripremimo za sledeće generacije rukometa u Srbiji. Svako ko radi mora da bude optimista. Devojke odgovaraju na sve zadatke. Ako se ne radi, nema optimizma. Ništa ne pada s neba. Mora se biti uporan. Što više ovakvih okupljanja je potrebno. Ako uspemo i na regionima da to postignemo, da sjedinimo sve u jednu celinu, da što više dece osposobimo za seniorski pogon, to će biti prava stvar.

Foto: RSS

Selektor Obradović prokomentarisao je i učinak na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj, gde je reprezentacija zauzela deveto mesto, posle odličnih partija u grupi i poraza od Crne Gore u osmini finala.

- Devojke su dobro reagovale na taktiku koju smo spremali za utakmice u grupi. Taktički deo je odrađen baš kako treba. Uz više dana i treninga bilo bi još bolje. Imali smo Nemice i Holanđanke, mogli smo da pobedimo. U meču sa Crnom Gorom nismo odgovorili na taktičke zahteve za tu utakmicu. Došao je takav dan, a ne može mi niko reći da nismo bili spremni, jer smo zadatke ispunjavali u mečevima sa vicešampionkama Holanđankama, Nemicama u ulozi domaćina i jakom Korejom. Desilo se što se desilo. Izvukli smo pouke i nastavićemo da radimo da još poboljšamo naš stil igre.

Nalazimo se na polovini olimpijskog ciklusa do Igara u Tokiju...

- Ima mesta optimizmu, ali je teško bilo šta dalje reći. Na Prvenstvo smo otišli bez treninga u kompletnom sastavu. Imali smo i povrede, porodične probleme, sve ono što prati. Imamo dobru reprezentaciju. To je skup devojaka koje mogu da odgovore na najviše zahteve. Očekujem da imamo pozitivnu atmosferu pred mečeve sa Šveđankama u kvalifikacijama za EP u Francuskoj. Želimo da nastavimo tamo gde smo stali - zaključio je LJubomir Obradović.