XS
SM
MD
LG

Rusi poštuju Džaju

Na Zvezdinom putu u Moskvi, dan uoči važne utakmice protiv CSKA, dogodilo se nešto veoma lepo, nešto što pokazuje koliko su Crvena zvezda i njene legende cenjene u svetu.

Treću Zvezdinu zvezdu Dragana Džajića u Moskvi je sačekalo veoma prijatno iznenađenje. U hotelu gde je smeštena naša ekipa sačekao ga je jedan ruski fotograf koji mu je poklonio veoma važne, uramljene fotografije.

Na glavnoj fotografiji nalaze se Dragan Džajić i Albert Šesternjov, fudbaler koji je proglašen za najboljeg odbrambenog ruskog i sovjetskog fudbalera svih vremena. Kada je igrao u dresu repke. Slika je nastala prilikom fudbalske utakmice koju su odigrale reprezentacije Jugoslavije i Sovjetskog Saveza, i desno su fotografije s tog meča.

Levu stranu slike zauzele su fotografije sa oproštajne utakmice Lava Jašina. Dragan Džajić je bio učesnik tog meča, igravši za tim sveta.

— Nemam reči koje bi opisale koliko mi znači to što me se u Moskvi i danas sećaju i to što sam dobio ovakav poklon. Ovo su veoma značajne fotografije, sa oproštaja Lava Jašina pogotovo. Zahavljujući ovim fotografijama, setio sam se i Šesternjova, kao veliko ime ruskog fudbala. Bila mi je čast da igram protiv njega, a naravno, presrećan sam što sam dobio ovako vredan i značajan poklon — rekao je Džajić.

Još jednom se pokazalo koliko je Dragan Džajić veliko ime srpskog fudbala i koliko je bitan za Crvenu zvezdu. Treća Zvezdina zvezda je svojevremeno vodila i direktne borbe na terenu protiv Šesternjova, i iz mnogih je izlazila kao pobednik. Nadamo se i verujemo da je deo Džajićevog pobedničkog pelcera nasledila i sadašnja ekipa Crvene zvezde, i da će danas izaći kao pobednik iz duela protiv ruskog kluba.

Tekst i foto: Crvena zvezda