XS
SM
MD
LG

Preokreti i pobjede Slovenije i Slovačke protiv SAD i Rusije

Hokejaši Slovenija i Slovačke velikim preokretima i pobjedama od 3:2 na Sjedinjenim Američkim Državama i Rusijom otvarili su turnir na Zimskim olimpijskim igrama u Pjongčangu.

 

 

Foto: twitter.com

 

Veoma jak i brz ritam viđen je na startu utakmice, a prvu veliku šansu imao je Kovačević za Sloveniju. Ipak pred sami kraj prve trećine O’Nil pogađa za vođstvo Amerikanaca. Sredinom druge trećine Grinvej povećava na 2:0, a Krošelj i pored dva primljena gola fantastično brani. Nagrada za njegove odbrane stigla je u 35. minutu golom Gregorca za 2:1. Na minut i deset do kraja nastalo je veliko slavlje Slovenaca pošto je Urbas izjednačio na 2:2. U produžecima nakon 38 sekudni Mursak postiže zlatni gol i donosi veliku pobjedu Slovencima.

Tim iz Rusije je veoma rano poveo sa 2:0 golovima Gavrikova i Kaprizova i kada su svi očekivali debakl Slovaka, oni su se „probudili“ i potpuno vratili u igru. U 16. minutu Olvecki smanjuje na 2:1, a minut kasnije sjajnim prodorom Bakoš izjednačuje na 2:2. Drugi period je prošao bez golova, a Čerešnak u 48. minutu donosi veliki preokret Slovacima i vođstvo od 3:2.