XS
SM
MD
LG

Flensburg remizirao, Leven izgubio, PSŽ ubedljiv u Zlatorogu!

Jedanaesto kolo rukometne EHF lige šampiona donelo je puno iznenađenja, analitičari kažu da je najdramatičnija možda i najkvalitetnija utakmica 11. kola EHF Lige šampiona viđena je u Flens areni, gde su Flensburg i Vive Kielce odigrali nerešeno 32:32 (17:21) što se nije očekivalo od iskusnog Bundesligaša, navodi se da je igrače sustigao umor od Evropskog prvenstva koje je završeno pre nešto više od desetak dana što je prouzrokovalo lošiju igru Flensburga gde se očekivala pobeda na domaćem terenu. Maestralna igra gostiju u prvih 44 minuta, bila bi poptuno obezvređena da Blaž Janc nije pogodio iz mrtvog ugla u poslednjim trenucima utakmice. Dva puta je poljski prvak imao plus šest, jednom u prvom i jednom u drugom poluvremenu, ali je tim sa severa Nemačke zaigrao odličnu odbranu i probudila se želja za pobedom, i na krilima raspoloženog Laugea stigao do poptunog preokreta u 60. minutu. Ipak, gosti su preko slovenačkog desnog krila izbegli poraz tri sekudne pre kraja, ali to nije bilo dovoljno za radost Talanta Dujšebaeva i njegovih momaka, s obzirom da su već imali dva boda u džepu.

Foto: EHFCL

Najveće razočarenje bila je ekipa Rajn Nekar Levena koja je još jednom izneverila svoje navijače u Ligi šampiona. Pred nešto više od 2.500 navijača u pomoćnoj St. Leon-Rot dvorani, Pik Seged je slavio sa 35:37 (17:15), i tako prišao direktnom rivalu za četvrto mesto u grupi na bod zaostatka nakon 11. kola što veoma komplikuje stvar. Jedina olakšavajuća okolnost za lavove je što dočekuju Kristijanštad u svojoj dvorani a PIK Seged gostuje u dvorani Jane Sandanski vrhunskom Vardaru.

Tokom 60 minuta „run and gun“ rukometa, o čemu najbolje svedoči statistička činjenica da je, uz 72 gola, viđeno i 30 odbrana golmana (po 15 na obe strane), gosti su se bolje snašli i zasluženo slavili.Debi iz snova u dresu Pik Segeda imao je hrvatski desni bek Ivan Sršen – bivši igrač Neksea je na prvom meču za novi klub postigao čak sedam golova, i to na gostovanju šampionu Bundeslige. Pratio ga je Kalman sa šest, a Skube i Šoštarić su doprineli sa po tri pogotka.

Ekipa Celje Pivovarna Laško nije uspela da iznenadi najskuplji tim današnjice – pred oko 6.000 navijača u „Zlatorog“ areni, Pari Sen Žermen je slavio zasluženim rezultatom 31:26 (17:13). Iako bez Mikela Hansena, vicešampion Evrope je bio prevelik zalogaj za borbene Celjane, pa će, pre meča sa Alborgom na svom terenu u poslednjem kolu, bodove nade za plasman u narednu fazu morati da potraže na teškim gostovanjima u Vespremu i Kielceu.