XS
SM
MD
LG

Jasmina Davidović ugostila paljanske Olimpijce

Ministar porodice, omladine i sporta Republike Srpske Jasmina Davidović rekla je danas u Banjaluci da ulaganje u vrhunske sportiste pokazuje izuzetne rezultate.Davidovićeva je, nakon prijema za učesnike Zimskih olimpijskih igara /ZOI/ u Južnoj Koreji Tanju Karišik Košarac i Mladena Plakalovića, rekla novinarima da je odlazak na ovo takmičenje veliki uspjeh domaćih skijaša, tim veći što je ovo njima treće učestvovanje u ZOI. 

Ona je istakla da je sinergija njihovog rada i matičnih sportskih klubova, Skijaškog saveza Republike Srpske i ministarstva porodice, omladine i sporta dala upravo ovakav rezultat, dodavši da će saradnja biti nastavljena. 

Davidovićeva je podsjetila da su Košarčeva i Plakalović dugogodišnji stipendisti Ministarstva porodice, omladine i sporta Republike Srpske. 

"Ministarstvo je za podršku njihovog odlaska na ZOI odredilo po 7.000 KM, a naravno da ćemo ispoštovati i njihove skijaške klubove", rekla je Davidovićeva i poželjela im uspjeh na predstojećem takmičenju, uz napomenu da je i samo postizanje olimpijske norme ogroman uspjeh za bilo kojeg skijaša. 

Ona je poručila da će saradnja biti nastavljena u svim domenima koji su potrebni za postizanje ovakvih vrhunskih uspjeha. 

"Jako mi je drago da je Vlada Srpske odredila iznos od tri miliona KM za izgradnju infrastrukture koja je potrebna da se unaprijede uslovi skijanja u različitim disciplinama, recimo za bijatlon i nordijsko trčanje na Jahorini, biće izgrađene staze i sve ono što treba i Tanja i Mladen i njihovi klupski drugovi će tada imati odlične uslove za tretiranje i nove uspjehe", rekla je Davidovićeva. 

Tanja Karišik Košarac iz Skijaškog kluba "Romanija" sa Pala, koja će treći put učestvovati na Zimskim olimpijskim igrama, zahvalila je Ministarstvu i ministru Davidović za pruženu pomoć. 

Ona kaže da će na ZOI nastupiti u smučarskom trčanju u disciplini 10 kilometara slobodnim stilom, da je tokom prethodnih sezona vrijedno trenirala i radila i uspjela ispuniti potrebne norme, te da je napravila jedan od svojih najboljih rezultata u ovoj sezoni, što smatra odličnim uvodom za ZOI. 

"Potrudiću se da otrčim najbolje što mogu i da se vratim sa dobrim rezultatom", rekla je Košarčeva. 

Na ZOI će po treći put poći i Tanjin kolega Mladen Plakalović koji će nastupiti u ski-trčanju na 15 kilometara. 

On je, takođe, zahvalio Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske za pomoć, naglasivši da su iza njega duge godine napornog treniranja. 

"Posljednji period, nekih dva mjeseca, zbog nekih drugih obaveza nisam se posvetio treningu koliko baš mogu, međutim, iza mene je dugogodišnji i naporan rad, tako da se nadam da se ova dva mjeseca neće odraziti baš toliko, da ću napraviti odličnu trku i da ću se vratiti sa što boljim rezultatom", rekao je Plakalović. 

Ministarstvu porodice, omladine i sporta Republike Srpske i ministru Jasmini Davidović predstavnici Smučarskog saveza Republike Srpske uručili su zahvalnicu za doprinos razvoju ovog sporta. 

Zimske olimpijske igre u Pjongčangu u Južnoj Koreji traju od 9. do 25. februara.