XS
SM
MD
LG

"Orlovi" u prvom šeširu pred baraž za SP 2019

Žreb baraža za Svetsko prvenstvo biće održan u subotu u Zagrebu. Na njemu će 18 reprezentacija dobiti svoje rivale na putu ka Nemačkoj i Danskoj, u dvomeču koji je zakazan za drugu i treću nedelju juna. Reprezentacija Srbije, zahvaljujući plasmanu u drugu fazu takmičenja na EURO 2018 u Hrvatskoj, nalazi se u prvom šeširu, tako da će za rivala dobiti neku od selekcija slabijeg kvaliteta.

Foto: RSS

Francuska kao svetski šampion, odnosno, domaćini Nemačka i Danska, već su kvalifikovani. Direktno mesto dobiće i evropski šampion, odnosno tim koji bude najbolje plasiran ne računajući ove tri selekcije (može i četvrto mesto). Evropa će ukupno imati 13 timova na SP 2019.

Prvi šešir:
Švedska, Norveška, Belorusija, Srbija, Makedonija, Češka Republika, Španija, Hrvatska, Slovenija, Island (najbolji tim će biti direktno kvalifikovan - ampion ili tim iza tri direktno kvalifikovana tima domaćina Nemačke i Danske, odnosno, svetskog šampiona Francuske)

Drugi šešir:
Mađarska, Crna Gora, Austrija, Portugalija, Litvanija, Holandija, Rumunija, Rusija, Bosna i Hercegovina (ili Švajcarska - odluku će doneti EHF posle sagledavanja činjenica u slučaju propusta na utakmici pretkvalifikacija).