XS
SM
MD
LG

Car Konstantin doveo novog-starog trenera
Pre 8 godina Aleksandar Jovanovski Dikson iz Car Konstantina otisnuo se u inostranstvo, gde je trenirao klubove uglavnom u Kuvajtu i Omanu, a sada se vratio na klupu niškog srpskoligaša. Klub je jesenji deo prvenstva završio u zoni ispadanja, pa su Jovanovskog doveli kako bi popravili svoj učinak i osigurali opstanak u ligi.
"Pomoć u borbi za opstanak, a možda i gornji deo tabele"; foto: FK Car Konstantin

Kako imaju kvalitetne fudbalere koji, kako kaže predsednik kluba Miroslav Milivojević, uprkos dobrim uslovima treninga nisu pružili svoj maksimum u prvom delu prvenstva, bila im je potrebna pomoć.

Jovanovski ima veliko međunarodno iskustvo i veoma je kvalitetan trener. Ostali smo u prijateljskim odnosima i uvek kada je dolazio u Niš uvek je gledao naše utakmice. Pao je dogovor, ukoliko ne pronađe angažman koji njemu odgovara, da će nam pomoći u drugom delu prvenstva, da izborimo opstanak u ligi - priča prvi čovek kluba.

Što se tiče izmena u sastavu, Milivojević kaže da niko nije otišao iz kluba, a da su u potrazi za kvalitetnim pojačanjima. Ipak, kada bi trebalo da štoperi, bek i golman stignu u Niš, nije precizirano.

Niko nije otišao iz kluba, moramo da dovedemo dva štopera i desnog beka i golmana, pošto se aprila ova tri fudbalera Perić, Vasiljević i Stojković vraćaju na Island. U toku su pregovori sa nekim fudbalerima, međutim hoćemo da rešimo to pitanje, da dovedemo proverene igrače, koji su igrali ili u Srpskoj ili u Prvoj ligi - ispričao je predsednik kluba.

Podsetimo, iako su najavljivali borbu za plasman u Prvu ligu, zbog brojnih povreda i kašnjenja pojačanja, “carići” su jesenji deo prvenstva završili na 13. poziciji Srpske lige istok. Oni su tokom 15 odigranih kola sakupili 18 poena, jer su 5 puta pobedili i 3 puta remizirali.