XS
SM
MD
LG

Žarkovčani počeli pripreme za proleće

Posle pet punih nedelja, završeno je vreme odmora u taboru OFK Žarkova, lidera Srpske lige „Beograd“. Tim iz Makiške šume krenuo je sa pripremama za prolećni deo prvenstva, u kojem su ambicije jasne - zadržavanje vodeće pozicije i plasman u Prvu ligu. Šef stručnog štaba, Dejan Rađenović sa saradnicima izbrojao je na prozivci 26 igrača, od kojih su većina starosedeoci, uz nove snage i igrače na probi. Opravdano je izostao kapiten Milenko Garić, zbog produženog odmora u inostranstvu iskusni vezista će se priključiti saigračima kroz nekoliko dana.

Pred početak prvog treninga, ekipu je pozdravio predsednik Marko Pražić:

- Imate sve uslove i dovoljno vremena da se pripremite za proleće. Još ništa nismo postigli, račun se svodi početkom juna, hoćemo u viši rang. Uspeli smo da sačuvamo okosnicu tima i dovedemo pojačanja, a sa prelaznim rokom tek smo počeli. U pregovorima smo sa napadačem, povratnikom iz inostranstva, koji ima superligaško iskustvo u Srbiji. Obezbedili smo deo priprema na Istarskom primorju, odigraćemo u Medulinu tri utakmice.

Od novih snaga, za sada su sigurni iskusni Miloš Bogunović (Teleoptik) i bonusi, bivši đaci Partizana, Saša Domić (Radnički Niš) i Saša Manić (Dinamo Vranje). Strateg Dejan Rađenović detaljno je isplanirao je rad do prvog prolećnog kola i utakmice sa Baričanima:

- Treniraćemo na našem terenu, imamo teretanu i druge pogodnosti, u slučaju loših vremenskih uslova radićemo na terenima Rakovice i Sinđelića sa veštačkom podlogom. Pre Medulina nećemo igrati kontrolne utakmice, dobro poznajem sve izabranike, uključujući i novajlije. Proleće je uvek teže od jeseni, OFK Beograd biće nam ozbiljan konkurent, pojačavaju se i ostali. Verujemo u svoje kvalitete i ako nastavimo da radimo kao do sada, siguran sam da možemo prvi da prođemo kroz cilj i ostvarimo istorijski uspeh - zaključio je Rađenović.

Po povratku iz Medulina, stručni štab je zakazao još pet kontrolnih utakmica. Rivali će biti Dinamo Pančevo, Sremčica, Sinđelić, Radnički iz Obrenovca i u generalnoj probi Jedinstvo iz Surčina. Prolećna sezona u Srpskoj ligi „Beograd“ počinje 10. i 11. marta.

NOVO IME LIDERA

U novu 2018. godinu, lider Srpske lige „Beograd“ uplovio je sa promenom zvaničnog imena kluba. Zakonska procedura koja je započeta letos, uspešno je završena krajem decembra i iz Agencije za privredne registre stiglo je rešenje o novom nazivu - OFK Žarkovo. Fudbalski savez Srbije je objavio promenu imena u zvaničnom biltenu „Fudbal“, od 3. januara ove godine.

Žarkovčani su dugo godina u nazivu imali skraćenicu OFK, sve do leta 2004. godine i formalne fuzije sa Poletom iz Mirosaljaca, kada su preuzeli srpskoligaški status kluba iz okoline Lazarevca.

Početak priprema Žarkovčana FOTO: M. Đorić