XS
SM
MD
LG

Amela Terzić i Elzan Bibić dominirali u Mrsaću

Preko 150 atletičara iz svih krajeva Srbije pojavilo se 2. januara u Mrsaću, pomoravskom selu kod Kraljeva, da učestvuje u Novogodišnjoj trci sa najdužom tradicijom u ovom regionu. Ovo je bilo 47. izdanje sportskog događaja od koga je samo trka u brazilskom Sao Paolu sa dužom tradicijom. Ni dosadna kiša nije mogla da pokvari vedru atmosferu,a same trke u svim kategorijama bile su veoma kvalitetne i interesantne. Među promoterima se pojavila i naša najbolja atletičarka, maratonka Olivera Jevtić.

Start trke seniorki u Mrsaću

Zanimljivo da nikada nisam trčala ovde i danas je bila prilika, ali imala sam dan ranije nastup u Dubrovniku gde sam pobedila i to je razlog da sam u Mrsać došla da ispoštujem organizatora. Mnogo dece koja su učestvovala u trci su samo potvrda da za našu atletiku ne treba brinuti i to me raduje. Istovremeno, vraća me u dane kada sam počinjala pored mog trenera Slavka Kuzmanovića i budi lepa sećanja – naglasila je Olivera Jevtić.

Novogodišnje trke u Mrsaću po tradiciji su otvorili učenici mesne škole „Petar Nikolić“. Kod dečaka prvi je kroz cilj prošao Aleksandar Starčević,a kod devojčica Đurđica Šljivić. Usledile su trke mlađih i starijih pionirka, te mlađih i straijih pionira na 1650 metara. Istu dužinu kruga trčali su mlađe juniorke i juniorke, dok je u trci dana kod seniorki najbolja bila, prema očekivanju, Amela Terzić iz AK Novi Pazar.

Najbolje u trci seniorki i rodjendanska torta za Amelu Trzić

Moji atletski počeci su vezani za Mrsać i ovu trku. Drago mi je da sma ponovo ovde i da mogu da se družim sa atletičarima iz drugih gradova, ali i sa vernom publikom koja me bodri kao i prvog dana. Pobedila sam u veoma jakoj i dobroj trci, veoma sam zadovoljna,a pogotovo što se svaki nastup u Mrsaću poklapa sa proslavom mog rođendana – nagklasila je posle trke Amela Terzić kojoj je rođendansku tortu uručila koleginica iz reprezentacije, olimpijka Ana Subotić.

Veoma zanimljive su bile trke mlađih juniora i juniora, videli smo veliki potencijal srpske atletike,a potom je sa velikom pažnjom ispraćena trka seniora na 6600 metara. U izuzetnoj konkiurenciji pobedio je Elzan Bibić iz AK Novi Pazar koji je daleko iza sebe ostavio konkurenciju u kojoj je bio i Kenijac Stenli Kiprute.

Prvu medalju u atketici sam osvojio u Mrsaću, volim da trčim ovde i rado se odazivam pozivu organizatora. Trka je bila dobra, veoma jak tempo, ali sam od starta povukao, vodio sam od početka do kraja i na kraju pobedio. Hvala ovoj divnoj publici na podršci. Slede pripreme u Ulcinju i serija veoma jakih takmičenja na kojima očekujem dobre rezultate i medalje – naglasio je Elzan Bibić, pobednik trke seniora u Mrsaću.

Brz kao munja - Elzan Bibić pobednik 47. novogodišnje atletske trke u Mrsaću

Svoj nastup imali su i veterani koji su pokazali koliko vole atletiku i da je njihova poslednja trka daleko. Veliku pomoć organizaciji 47. po redu Novogodišnje atletske trke u Mrsaću pružili su grad Kraljevo, kompanija Megle Srbija i naravno meštani sela Mrsać.

REZULTATI:

Mlađi pioniri (1650 metara): 1. Vahid Gicić (Novi Pazar) 2. Novak Mirosavić (Sloboda ČA), 3. Uroš Mašić (Prilužje)

Mlađe pionirke (1650 m): 1. Lenka Nikoloić (Novi Pazar), 2. Vanja Petrović (Novi Pazar), 3. Vanja Velisavljević (Javor Ivanjica)

Pioniri (1650 m): 1. Džemal Hasanović (Novi Pazar), 2. Teodor Antić (AŠK Šabac), 3. Kosta Mirosavić (Sloboda ČA).

Pionirke (1650 m): 1. Mioica Žunić (Užice), 2. Dejana Milosavljević (Raška), 3.Teodora Stojković (AŠK Tempo)

Mlađi juniori (1650 m): 1. Amel Džakovac (Novi Pazar), 2. Stefan Tovilović (C. zvezda), 3. Đorđe Stefanović (Trepča)

Mlađe juniorke (1650 m): 1. Saijma Murić (Novi Pazar), 2. Anastasija Marković (AK Kraljevo), 3. Jovana Miladinović (AK Kraljevo)

Juniori (3300 m): 1. Dušan Bjelica (Slbooda ČA), 2.Pavle Đurđić (Mladost UE), 3. Ilija Milenković (Maratonac BG).

Juniorke (1650 m): 1. Amra Terzić (Novi Pazar), 2. Katarina Rajković (Javor, Ivanjica), 3. Suzana Ljubinković (AŠK Šabac).

Seniorke (1650 m): 1. Amela Terzić (Novi Pazar), 2. Teodora Simović (Novi Pazar), 3. Tamara Mićević (Užice)

Seniori (6600 m): 1. Elzan Bibić (Novi Pazar), 2. Nikola Raičević (Partizan Beograd), 3. Miloš Krstić (Leposavić)

Veterani od 40-60 godina (3300 m): 1. Nenad Lavrnić (Sloboda ČA), 2. Dragan Nešović (AK Kraljevo), 3. Mirko Minić (Užice)

Veterani 60+ (3300 m): 1. Moma Stanković (Takovo Gornji Milanovac)