XS
SM
MD
LG

Cedevita savladala Igokeu

Košarkaši Igokee upisali su deveti poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su večeras izgubili na svom terenu od Cedevite, rezultatom 69-61.

Igokea je dobro otvorila susret. U prvom periodu uspjeli su uvesti utakmicu u svoj sporiji ritam. Dobrom igrom u odbrani, domaći su nakon prvog perioda vodili 18-15. U dobrom ritmu nastavili su i u drugom periodu i poveli su sa 23-17 a onda je Cedevita napravila seriju 14-3 i došla je do pet poena prednosti. Igokea je do kraja poluvremena uhvatila kakav takav ritam ali je Cedevita na poluvremenu vodila sa 33-30.

U trećem periodu gledali smo jako lošu košarku sa obje strane. Igokea je uspjela da priđe na -1 i imali su nekoliko napada za vodstvo, ali su svaki napad loše odigrali i nisu došli do prednosti. Cedevita je u završnici trećeg perioda zaigrala bolje, pa je nakon 30 minuta igre bilo 46-42 za Cedevitu. Igokea je odlično otvorila poslednji period. Serijom 4-0, došli su do izjednačenja i opet su imali nekoliko šansi da povedu. Ni ovaj put, šanse nisu iskoristili pa je Cedevita svojom serijom došla do pet poena prednosti.Igokea je uspjela da smanji na 53-50 a onda je uslijedio period, u kome je i odlučen pobjednik. Cedevita je imala napad i Nikols je promašio trojku pa je Čeri uhvatio ofanzivni skok a potom je Čeri promašio trojku a Nikols došao do ofanzivnog skoka. Na kraju je iz svega toga Markota pogodio trojku i donio +6 svom timu. U narednom napadu, Ljubičić gubi loptu a Markota još jednom trojkom donosi velikih +9 Cedeviti. Pokušala je Igokea da se vrati ali nije uspjela, pa je Cedevita slavila rezultatom 69-61.

Igokea je ovaj meč izgubila prije svega radi očajnog šuta za tri poena. Naime domaći su šutirali samo 1/16 za tri. Pored toga, defanzivni skok je bio jako loš i Igokea je dopustila mnogo ofanzivnih skokova gastima u samoj završnici. Bilo je problema u organizaciji igre u Igokei i možda je vrijeme da se potraži neki igrač na poziciji pleja za nastavak sezone. U svakom slučaju treba pohvaliti ogromnu energiju Cedevite i sjajnu igru u odbrani. Igokea ih je uvela u svoj sporiji ritam ali je Zdovc atipičnim petorkama uspio da u drugom periodu napravi seriju 14-3, što je bilo itekako važno za konačan ishod utakmice. Imala je i Igokea pozitivnih stvari a to su novo sjajno izdanje Jevtovića kao i dobra odbrana u većem dijelu susreta. Međutim, ne može se Cedevita dobiti sa 1/16 šutom za tri poena.

Cedevitu je do pobjede predvodio Stipanović sa 13 poena, osam skokova i šest asistencija. Najbolji u redovima Igokee bio je Jevtović sa 21 poenom. Igokea je sada na omjeru od 5-9 te će u narednom kolu gostovati kod MZT-a.

Foto: ABA liga