XS
SM
MD
LG

Igokea dočekuje Cedevitu

Ovog vikenda na programu je 14. kolo regionalne ABA lige. Košarkaši Igokee u subotu dočekuju ekipu Cedevite, u jednom od najzanimljivijih duela ove runde.

Igokea u ovaj meč ulazi nakon blijedog izdanja protiv Budućnosti. Radi ranijih dobrih rezultata i stanja na tabeli, Igokea nema imperativ pobjede u ovom susretu. Međutim, to ne znači da će se predati i da će odigrati meč reda radi. Moraju popraviti utisak jer su odigrali najlošiji meč u sezoni protiv Budućnosti. Imaju motiv da se bore za pobjedu, jer bi pobjedom prvi put u istoriji ostvarili dva trijumfa nad Cedevitom u jednoj sezoni.

Cedevita igra sjajno i Jure Zdovc je konačno posložio kockice u ovoj ekipi. Igraju dobro i u ABA ligi ali i u Evrokupu, gdje su obezbijedili TOP16 fazu. Protiv Igokee imaće motiv da dođu do pobjede i da se osvete Igokei za poraz u prvom dijelu sezone u Zagrebu.

Gledajući ekipe na papiru, Cedevita ulazi u susret kao veliki favorit. Imaju dosta iskusnih igrača i na svakoj poziciji imaju nekoliko kvalitetnih opcija. Stranci su se razigrali i sada doprinos daju i Marfi i Čeri, dok je Nikols cijele sezone dobar. Od domaćih igrača, dobar doprinos se uvijek može očeikvati i od iskusnih Ukića i Markote a u šutu za tri opasan je Krušlin. U ovoj sezoni odličan je i bosansko-hercegovački tandem Musa-Stipanović i sve ovo govori da Zdovc ima ogromnu širinu u svojoj ekipi.

Igokea jeste dobar tim ali ima manju širinu a ruku na srce i manje kvalitetnih opcija. Međutim, tim koji ima Igokea je dovoljno dobar da Igokea može ostvariti svoj cilj a to je opstanak u ABA ligi. Trenera Bajića može radovati činjenica da centri Jevtović i Rikić hvataju ritam i da igraju dobro u poslednje vrijeme. Pored njih, sve bolje igra i Li a u poslednje vrijeme nešto slabija izdanja imaju iskusni Radivojević i Ljubičić. Međutim, možda je ovo baš utakmica gdje će oni pokazati koliko mogu, jer se radi o iskusnim i kvalitetnim igračima.

Ukoliko Igokea želi do pobjede, moraće uvesti utakmicu u mirniji ritam. Nema Igokea potencijala da se trka sa Cedevitom i da igra za koš više. To je ritam koji bi Cedeviti odgovarao i donio bi joj laku pobjedu. Takođe, Igokea će morati kontrolisati skok i biće važno da sačuvaju Stipanovića, koji je uvijek aktivan na ofanzivnom skoku. U napadu, Igokea mora svesti broj grešaka na minimum i mora igrati raznovrsno. To je bilo problematično u poslednje vrijeme jer igrači koji nisu sa loptom su često bili statični i onda bi napadi propadali i Igokea ne bi dolazila do poena. Takve stvari se protiv ekipe kvaliteta Cedevite, moraju svesti na minimum.

Sigurno je da nas čeka veoma interesantan susret. Da li će Igokea prvi put doći do ''duple'' pobjede nad Cedevitom, ili će se Cedevita osvetiti Igokei za poraz u prvom dijelu sezone, saznaćemo u subotu od 17h.

Foto: Igokea Republika Srpska