XS
SM
MD
LG

Igokea pala u Podgorici

Košarkaši Igokee upisali su osmi poraz u ABA ligi. Aleksandrovčani su poraženi u Podgorici od ekipe Budućnosti, rezultatom 81-59.

Sami start utakmice nagovještavao je da se Igokea neće dobro provesti jer je Budućnost povela sa 9-1. Igokea se potom malo konsolidovala i prišla na -3. U završnici prvog perioda, Budućnost je odigrala bolje i prvi period dobija sa 19-12. U drugom periodu Budućnost je bila furiozna. Sjajna igra u odbrani i dodbra igra u napadu, donijeli su Budućnosti i 20 poena prednosti. Igokea je napravila mini seriju na kraju prvog poluvremena, ali Budućnost na poluvrijeme odlazi sa velikih 15 poena prednosti.

U trećem periodu Igokea je na momente dobro igrala ali nikako nije uspjevala da uhvati ritam u šutu za tri poena. Imali su neke šanse da možda spuste prednost Budućnosti na jednocifrenu razliku ali to nisu uspjeli, pa je Budućnost to kaznila i došla do +18 nakon 30 minuta igre. Poslednjih deset minuta igralo se što se odigrati moralo. Nije tu bilo ni grama zanimljivosti i Budućnost je lagano privela meč kraju. Na kraju su slavili sa 22 poena razlike.

Igokeu više od poraza treba da zabrine sam pristup ovom susretu. Igrali su dobro samo na momente i to je na tajm autima isticao i Bajić, govorivši svojim igračima da moraju biti konstantni a ne da igraju samo na momente dobro. Falilo je koncentracije, dobre igre u kontinuitetu ali i energije Igokei i na kraju je poraz bio neizbježan. Treba reći da je Budućnost igrala sjajno u defanzivi a posebno treba istaći ozbiljnost u igri tokom cijelog susreta.

Budućnost je do pobjede predvodio Suad Šehović sa 18 poena, dok je najbolji u redovima Igokee bio Lee sa 15 poena, osam skokova i četiri asistencije. 

Foto: ABA liga