XS
SM
MD
LG

Obeležen kraj jesenje sezone u MINI ligi Braničevskog okruga

Nakon odigrana četiri ciklusa MINI lige u Požarevcu, Smederevu, Velikom Gradištu i Petrovcu na Mlavi, rukometni mališani iz Braničevskog okruga ponovo su se okupili u Požarevcu kako bi poslednji put u 2017. godini igrali MINI sa svojim drugarima. U nedelju 17.12.2017. godine u periodu od 10:00 do 15:00 časova odigrano je 18 MINI utakmica u okviru petog ciklusa MINI lige Braničevskog okruga.

Ideja organizatora da se deci na ovom okupljanju pridruži i Deda Mraz prihvaćena je od mališana sa velikom radošću. Zahvaljujući velikodušnom Deda Mrazu svako dete je sa MINI terena osim lepih sportskih uspomena sa sobom ponelo i jedan novogodišnji paketić.

Predstavnici Rukometnog saveza Braničevskog okruga pored druženja sa Deda Mrazom iskoristili su priliku da svoj deci, njihovim roditeljima i trenerima požele srećnu Novu godinu i da se što pre ponovo sretnu u 2018. godini.

Podsećanja radi, ova MINI liga je na inicijativu klubova iz Braničevskog okruga pokrenuta u septembru 2017. godine i u njoj učestvuje 10 ekipa sa 150 igrača. Poštujući osnovnu ideju MINI rukometa, mališani se tokom igre ne opterećuju takmičarskim rezultatom već je osnovni cilj ove lige da se kroz nju afirmiše što veći broj mališana koji ćejednog dana sa uspehom zaigraju na velikom rukometnom terenu. Iz tog razloga organizator lige je za sve učesnike obezbedio medalje koje će se uručiti na tradicionalnoj završnoj reviji.

Foto: RSS

Na radost svih malih rukometaša naredno okupljanje je zakazano za subotu 20. januar 2018. godine.

Učesnici MINI lige Braničevskog okruga su:

- RK Nemanjić iz Požarevca (dečaci i devojčice)

- RK Smederevo iz Smedereva (dečaci)

- RK Udarnik iz Lozovika (dečaci i devojčice)

- RK Rudar iz Kostolca (dečaci)

- RK VGSK iz Velikog Gradišta (dečaci i devojčice)

- ŽRK Sloga iz Petrovca na Mlavi (devojčice)

- ŽRK Požarevac iz Požarevca (devojčice)