XS
SM
MD
LG

Humani Nine

Bivši reprezentativac Srbije, Miloš Ninković, organizovao je u Sidneju humanitarno veče za liječenje djece u Srbiji i tom prilikom je skupljeno 60.000 dolara.

Foto: theworldgame.sbs.com.au

Fudbaler „Sidneja“ je ponovo pokazao svoju veliku humanitarnu stranu i na večeri u tom gradu su između ostalog na aukciji bili dresovi Nemanje Matića, Edina Džeka, Aleksandra Kolarova, Nikole Vučevića, medalja Aleksandra Šapića sa Svjetskog prvenstva u Pertu, a veterani „Crvene zvezde“ su donirali dres iz čuvene utakmice sa „Arsenalom“ i on je prodat za 8000 dolara.

  • Cilj ove humanitarne aukcije bio je isključivo pomoć djeci. Uspijeli smo da prikupimo čak 60.000 dolara, međutim to nije konačna cifra pošto nam sredstva i dalje pristižu. Važno mi je da napomenem da će sav novac biti transparentno podjeljen nekolicini dječaka i djevojčica kojima je finansijska pomoć za liječenje najpotrebnija, a iza kojih već stoji fondacija „Budi human“. Zahvaljujem se svima koji su učestvovali na ovoj aukciji, na bilo koji način — rekao je Miloš Ninković.

Ovo je samo jedna u nizu humaniratnih akcija srpskih sportista, a neki od njih će večeras od 19 časova učestvovati u UNICEF teletonu da se skupi što više sredstava za opremu i rekvizite potrebne djeci sa smetnjama u razvoju.